Tarsus Belediyesi’nde ‘vurgun’ isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Belediyesi’nde ‘vurgun’ isyanı!


 

Tarsus Belediye Meclisi’nde AKP’li Atum’un ‘güneş enerji santrali üzerinden nasıl soyulduğumuzu öğrendik” çıkışı ile gündeme getirdiği vurgun iddiası için CHP’li Başkan Ali Boltaç, “Susarsam dilsiz şeytandan fark kalmaz. Hukuki süreç için gereğini yapacağım” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimin 1. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya belediyeye ait güneş enerji santraline ilişkin yolsuzluk, vurgun iddiaları damga vurdu.

 

AKP’DEN, “SOYULDUK” TEPKİSİ

Konuyu ilk olarak dile getiren AKP’li Meclis Üyesi Yüksel Atum oldu. Santrali altın yumurtlayan tavuk olarak tanımlayan Atum, “Ama bu tavuğun tüyü her tarafı yolunmuş, hiçbir şey bırakılmamış. Bu tesis üzerinden Tarsus Belediyesinin nasıl soyulduğunu öğrendik. Bu soyguna kim alet olmuşsa başkanından tüm bürokratlarına kadar sizin bu konuyla ilgili gereğini yapmanızı istiyorum. Gereğini yapmayacaksanız ben buradan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Tarsus Belediyesi’ndeki güneş enerji santralinin bakımı ile ilgili yapılan keşifte standart malzemelerle 3 bin dolara, malzemesiz ise 2 bin dolara bakım onarım yapılabilecekken belediye bu bakım hizmeti için 2 milyon 400 bin TL ödediğini öğrendik. Bu nasıl bir soygun? Bu nasıl belediye yönetimi? Bunlar gerçek ise sizin gereğini yapmanız boynunuzun borcu” dedi.

 

“BU BORCU KİM YAPTI?”

MHP’li Ziya Körüklü de, konuşmasında “Bir vurgundan bahsedildi. Hakikaten bin de burada dinlerken şok oldum. Böyle bir yolsuzluk, vurgun var ise bu sonuçta bu şehirde yaşayan insanların hakkı. Bu şehirde yaşayan insanların hakkı ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa bu size düşer. Ben de siyasi partilerin grup sözcülerin ede sesleniyorum komisyon kurulacaksa biz de varız, şehrin hakkını savunmak zorundayız. Belediye sürekli borçla anılıyor, ülke gündemine düştük. Bu borçları kim yaptıysa, özel hususi ihtiyaçları için kim kullandıysa hukuk devleti gereği bu konu adli mercilerde netlik kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

GES’TEN GELİR GELİR 37 MİLYON, GİDER 20 MİLYON TL

Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Ali Boltaç ise kendisinin de özel işletmesinde GES’i bulunduğunu belirterek, “Bazen kamu kurumlarında işler sekteye uğruyor mu, uğruyor. Görevini yerine getirmeyenler olabiliyor. GES ile ilgili 2018’den 2024 yılına kadar GES’lere harcamış olduğumuz paralar içinde vergi, dağıtım bedeli, noter gideri, muhasebe gideri, malzeme alım giderlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. 2018’den, 2024 yılına kadar GES’lerden toplam gelirimiz 37 milyon TL. Toplam giderimiz ise 20 milyon TL.

 

GES İÇİN SON İKİ YILDA DEVASA MALZEME ALIMI YAPILMIŞ

Bir dönem öncesi de buradaydık GES’ten sürekli zarar ediyoruz, kar edemiyoruz diyorduk. Göreve geldiğimizde bu konuyla ilgili ne yapıldığına baktık.  GES ile ilgili ne yapılmış? Sadece malzeme alımlarına baktık. Arızaları gidermeye yönelik 2018’de malzeme alımı olmamış, 2019’da 34 bin TL, 2020’de 75 bin TL, 2021’de 51 bin TL, 2022’de 374 bin TL, 2023’te 2 milyon 947 bin TL ve 2024’de de 4 milyon 233 bin liralık malzeme alımı yapmışız.  

 

SANTRAL YÜZDE 50 ÇALIŞMIYOR

Olabilir, eskidir, yıpranmıştır, yapılması gereken tadilat vardır dedik. Ama gördük ki bu işler ile çok ilgilenilmemiş. Kendime yakışan şekilde konuşayım, daha farklı bir şekle dönmek istemiyorum. Madem böyle bir yatırım yapılmış, gelir getiren bir kalem. Bu işin uzmanı bir tanıdığım, eşim dostum var, rica ettim, geldi baktı. Kontrollerde en ileri teknolojiye sahip aletler ile ölçümler yapıldı ve ortaya çıktı ki GES’lerimiz yüzde 50 - 60 arasında bir oranda çalışmadığı ortaya çıktı. Yani hali hazırda 3,54 megavatlık bir GES santralimiz var ama en az yüzde 50’si çalışmıyor. Yani ortalama 1,5 megavat gibi bir güç çalışmıyor. Bir yorgun mermi gelip GES’in üzerine düşmüş ama kimse bunu değiştirelim dememiş. En ufak bir temizlik yapılmamış. Birçok sistem sıkıntılı.

 

“SUSARSAM DİLSİZ ŞEYTANDAN FARK KALMAZ”

Biz ne yaptık; iç denetimimizi başlattık. Raporlama yapıyoruz. Bu nereye giderse gidecek. Yetimin hakkına birileri el uzattıysa bunun kararını vermek bize düşmez, yüce Türk adaletine düşer. Biz tespitimizi yaparız, ilgili kurumlara aktarırız. İlgili kurumlar üzerinde çalışmasını yapar, suç var ise gereğini onlar yapacaklar. O bizim haddimize değil, yüce Türk adaletinin yargılayacağı bir durum. Ben bana düşen sorumluluğu yerine getiriyorum, eğer ki böyle bir durumda susarsam dilsiz şeytandan fark kalmaz.

 

“YARGILAYACAK OLAN BEN DEĞİLİM, YÜCE TÜRK ADALETİ”

Ben sorumluluğumu sonuna kadar yerine getireceğim. Benim bu anlamda çok şükür veremeyecek hesabım yok. Alnım açık başım dik. Ama varsa bir şey bunu yargılayacak olan ben değilim, yüce Türk adaleti. Ben üzerime düşeni yaparım, ilgili kurumlarla paylaşırım. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz tüm meclis üyeleri gönlünü rahat tutsun. Biz bir kamu idarisiyiz, kamunun malını idare ediyoruz. Sizlerin bütçesi bu bütçe. Tarsus’ta yaşayan beşikteki çocuktan tutun da, en yaş almışımıza kadar herkesin hakkı var burada. Gönlünüzü rahat tutun, bu avladınız kimseye öyle geçit vermez, peşkeş çekmez bu memleketi” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA