Yenişehir Meclisinde CHP gerilimi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir Meclisinde CHP gerilimi!


 

Mersin’de Yenişehir Belediye Meclisinde ki görüşmelerde bir teklifle ilgili parti grubunda alınan karara uyulmaması üzerine CHP’liler arasında gerilim yaşandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Yenişehir Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşimi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantının 4’üncü maddesi; belediye müdürlükler arası ödenek aktarma yapılması ile ilgili teklif CHP içinde tartışmalara neden oldu.

 

GRUP KARARINI BAŞ BAŞA GÖRÜŞME İSTEĞİ

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis üyesi Ersin Nas, ilk olarak meclis öncesi CHP grubunun yaptığı toplantıdaki kararları hatırlatmak istedi. Ancak araya giren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Grupla buranın ilgisi yok, detayı açıklamanıza gerek yok” dedi. Bunu üzerine Nas, “Tamam o zaman baş başa konuşalım” yanıtı verdi. 

 

“GRUPTA ALDIĞIMIZ KARARA KARŞI TEKLİF BURADA OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ BEN ANLAMADIM”

Daha sonra toplantıda 4’üncü maddeye takıldığını ifade eden CHP’li Nas, “Grupta aldığımız karara karşı teklif burada oy çokluğuyla geçti ben anlamadım. Grup Toplantısında 2 – 3 kişi hariç diğerlerini hepsi onay verdi. Bu konunun komisyonlara gitmesi için” derken araya giren CHP’liler Nas’ın sözlerini kesti. Nas “Neden şimdiye kadar grupta oylama mı yapıyorduk, oylanmıyordu. 2-3 kişi karşı çıktı?” tepkisi verirken araya giren Özyiğit, “Arkadaşlar onu biz görüşürüz” dedi.

Nas ise konuşmasını sürdürerek, “Geçen dönemden kalan herhalde bazı alışkanlıklar var, bazı arkadaşlarımız hiç susmuyor, her şeye konuşuyorlar, özellikle Musa Taş arkadaşımız için söylüyorum bunu. Doğru değil, her şeye müdahale ediyor” dedi.

 

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ ARASINDA GERİLİM

Yine araya giren Abdullah Özyiğit ise, “Herkes kendinden mesul” dedi. Ersin Nas ise, “Herkesin görevini yapması lazım” tepkisi verdi. Özyiğit ise, “Şu konuşuyor, bu susuyor bunlar doğru işler değil. Siz lütfen ifadelerinizde bulunun ama kişilere yönelik değil kürsüye ve kamuoyuna yönelik konuşun, kişiyi dikkate almayın.

Grup kararı grubu bağlar, onun kendi iç hukuku var. Ama bu kararları hiçbir zaman yasanın üzerinde değil. Burada bizim mecliste aldığımız kararlar yasaya uygun olmak zorunda. Grup kararında belediyeyi kapatma kararı aldık mesela kapacak mıyız belediyeyi? Uç örnek vererek daha anlaşılabilir bir şekilde anlatmaya çalışıyorum” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİNE; ‘SİLSİLEYİ TAKİP EDİN’ UYARISI

Meclis üyesi Nas’ın belediye müdürlükler arası ödenek aktarmaya yönelik eleştirilerini sürdürmesi üzerine Abdullah Özyiğit, “Belediye müdürlükleri herkese açık. Müdürlere işi olan arkadaş, gelen vatandaş da gidebilir. Ama yarın bir müdüre bir yöneticiye bir öneri sunduğunuzda buna ‘evet’ veya ‘hayır’ denilebilir. Yarın daha detaylı anlatan bir arkadaşa ‘öyle miymiş şöyle yapılabilir o zaman iş ‘denilebilir ama sonra ‘A’ meclis üyesi müdür onu yaptı, ‘B’ meclis üyesi gittiğinde yapmadı’ ya gider. Size bunu çok net ifade ettim. Özel kalem müdürü orada olmadı ben ve başkan yardımcıları burada. Bu silsileyi takip edin yoksa doğru bir iş olmaz.

 

MÜDÜRLÜKLERE AYAR GELİYOR!

Müdürler odalarında ve ‘ben kimseyle görüşmem’ diye bir durum da söz konusu olmaz. Ama işleyiş, olması gereken şekil bu.

Başkan yardımcılıkları ve bağlı müdürlükler ile ilgili önümüzdeki 5 yılı planladığımız bir çalışmamız var. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde müdürlüklerde bazı değişiklikler olacak” diye konuştu.

Meclis üyesi Ersin Nas, şirketlerle ilgili sunum isterken Başkan Özyiğit, bu sunumun verilebileceğini söyledi.

 

“MÜDÜRLÜKLER ARASI PARA AKTARIMI SAYIŞTAY DENETİMİNDE ELEŞTİRİLMİŞ”

Abdullah Özyiğit son olarak kapanışta ise “Oradan uyarı geldi grup kararı var denildi. Grup kararı grubu bağlar onun hukuku ayrı işler. Ama alacağımız karar ile ilgili geçmiş dönemden bir eleştiri olmuş dolayısıyla bu alanda sıkıntıya sokulacak bir kara almayalım diye böyle bir kara alındı. Grup kararı bu sonuçlara bu sebebiyet verir. Yani sen Sayıştay denetiminde eleştirilmiş bir işi tekrar körün gözüne parmak batırır gibi yaparsan sıkıntı yaşarsın. Dolayısıyla doğru, yasalara uygun kararlar almak gerekir” diye konuştu.

 

“MESELA ASFALT BÜTÇESİ BAŞKA YERE AKTARILACAK”

Bunun üzerine Nas’ın, para aktarımı kararı alınırken ilgili müdürlüklerin bilgisi olup olmadığını sorması üzerine ise Başkan Özyiğit, “Müdürlükler arası zaten o görüşme yapılıyor. Teklif size geliyor teklif geldiğinde Plan Bütçe Komisyonu ilgili müdürlükleri çağırır, oturur konuşur. Mesela bu sene asfalt ihalesi yapmayacak, var olan ile yılın sonuna kadar gideceğiz. Daha önce asfalt ile ilgili ayırmış olduğumuz fen işleri bütçesini doğru değerlendirmek için ihtiyaç doğan müdürlüğe aktarma işlemi yapılacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA