Mersinli işçilerden TOKİ önünde eylem | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli işçilerden TOKİ önünde eylem


 

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki TOKİ projesinde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için önceki gün Ankara’ya çıkartma yaptı. Kurtuluş Parkı’nda oturma eylemi başlatan işçiler dün ise gasp edilen ücretleri İçin TOKİ Genel Merkezi önünde eylem yaptı!

Hediye Eroğlu

 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde TOKİ ve Çalışkaner İnşaat'ın yükleniciliğini yaptığı Kentsel Dönüşüm projesinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçiler, haklarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara’ya çıkartma yaptı.

İlk olarak Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi başlatan işçiler burada haklarını alana kadar direnmeye kararlı olduklarını açıkladı. İnşaat-İş üyesi işçiler son olarak ise gasp edilmek istenen ücretleri için Ankara’da TOKİ Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

 

“TÜM HAKLARIMIZI ALANA KADAR ÜYELERİMİZLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

İşçiler adına açıklama yapan İnşaat-İş temsilcisi, şunları söyledi: "Bugün üyelerimizle beraber Kurtuluş Parkı'ndayız. Yüklenici firma olan TOKİ, üyelerimizin haklarını ödememekte ısrarcı. Biz de bu hakları TOKİ'den almakta ısrarcı olacağız. Haklarımızın tamamını almadan Ankara'yı terk etmeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün TOKİ yetkilileriyle yapılan görüşmede işçi arkadaşlarımızın sadece asgari ücretleri ödendi. Elden hakları ödenmedi. Bir işçiye elden vermek demek, vergi kaçırmak demek. TOKİ, burada suç işliyor, patronlardan yana tavır takınıyor. 30 tane işçi Kurtuluş Parkı'nda mücadelesine başladı. Tüm haklarımızı alana kadar üyelerimizle mücadele edeceğiz.”

 

“HAKKIMIZI ALANA KADAR BURADAYIZ"

İşçiler ise, “Mersin TOKİ şantiyesinde çalışıyoruz, haklarımız alamıyoruz. Ana firma ve taşeron firmalar bizim alacağımızı ödemedi. Bayramı aşsız geçirdik ve şu an Ankara Kurtuluş Parkı'ndayız, hakkımızı alana kadar buradayız. Bizim toplanmamızın tek sebebi, alacaklarımızın olması. İki aydır paramızı alamıyoruz. Her yere başvurduk, alamıyoruz paramızı. Bunun çözümünü istiyoruz. Çözüm olmadan da hiçbir yere ayrılmayacağız” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA