Mersinli akademisyenin kitabı yapay zeka listesinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli akademisyenin kitabı yapay zeka listesinde


 

Mersin Üniversitesi öğretim elemanı Dr. Öğr. üyesi Hüseyin Gürkan Abalı’nın kitabı, yapay zekânın kontrolü konusundaki en iyi kitaplar listesine girdi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gürkan Abalı'nın 2021 tarihli “Technical Control Problem and Potential Capabilities of Artificial Intelligence” (Teknik Kontrol Problemi ve Yapay Zekânın Potansiyel Kabiliyetleri) başlıklı kitabı, dünyanın önde gelen kitap önerisi sitelerinden olan bookauthority.org’da yapay zeka kontrol problemi konusunda hazırlanan kitaplar arasında tüm zamanların en iyi altı kitabı içinde yer aldı.

"Yapay Zekâ ile İlişkili Problemler" adlı 3 kitaplık serinin ilk kitabı olan Teknik Kontrol Problemi’nin ilk ana bölümü, insan seviyesinde ve/veya insan seviyesinin üstünde zekâya sahip akıllı sistemleri kontrol etmenin teknik olarak mümkün olup olmadığına ilişkin tartışmalar ile kontrol yöntemi ve tekniklerine ilişkin mevcut literatürü içeriyor. Kitabın ikinci ana bölümünde ise akıllı makinelerin orta ve uzak gelecekteki potansiyel kabiliyetleri birçok farklı perspektiften tartışılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA