CHP’den rant ifşası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den rant ifşası!


 

Mersin’de günlerdir büyük tartışmalara konu olan hatta TBMM’ye kadar uzanan CHP’li Ali Mahir Başarır ve Mezitli Belediyesi’ne yönelik rant iddialarına parti içinden gelen itiraf kent gündemine bomba gibi düştü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de CHP’li Mezitli Belediyesi’nde yeni alınan kat artışı kararı ve Kaleköy Mahallesinin imara açılması çalışmalarının ardından AKP Milletvekili Osman Gökçek’in öne sürdüğü rant iddialarına, CHP’nin Mezitli eski İlçe Başkanı Gökhan Gök’ün bomba iddiaları eklendi.

 

MEZİTLİ İŞTAH KABARTMIŞ

Gökhan Gök, “Kamuoyuna duyurumdur!” diyerek sosyal medyadan yayınladığı açıklamada, “Türkiye'nin en düzgün gelişen, ilgi gören, değer kazanan ilçelerinin en ön sıralarında yer alan Mezitlimizde son günlerde neler oluyor! Mezitli'nin bu şekilde gelişmesi ve değerlenmesi kuşkusuz ‘bazı’ siyasi parti temsilcilerinin de iştahını kabartmış görünüyor. Altını çizerek belirtmek isterim; bu konu farklı siyasilerin bile birtakım konularda uzlaşmasına yol açabilmekte. 31 Mart yerel seçimler öncesi bu tür çevrelerde ‘Mersin'in rantından nasıl pay alırız’a evrilme oldu.

Bunun iki yolu vardı; Mevcut imarlı yerlerde fonksiyon değişikliğine (tadilata) gitmek, kat yüksekliklerini arttırmak. İmara açılmayan ilçe çeperindeki 2 önemli tarım mahallesini (eskiden köy olan) Kale ve Bozön Mahallesini imara açmak, bu bölge halkına emsal: 1,5 gibi yüksek yoğunluk vaat etmekti.

Peki bunlar nasıl olacaktı?

Bunları yapmak için kendileriyle işbirliği yapacak sözünden çıkmayacak bir belediye başkan adayı bulmak gerekiyordu.

 

ÖNCE REDEDDİLEN 8 KATIN 15’E ÇIKARILMSI SONRA NASIL KABUL EDİLDİ?

Mezitli için ne Büyükşehir Belediye başkanına ne de diğer CHP milletvekillerine görüşleri sorulmadan sadece Genel Başkan sayın Özgür Özel ile Veli Ağbaba’ya çok yakınlığı ile bilinen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın özel isteği ile başkan belirlenmiştir.

İşte son günlerde yerel seçimlerden önce ‘8 kat’ olarak imar planı onaylanan Tece bölgesinde ‘15 kat’ olarak imar planı değişikliği yapılması bu senaryonun sonucudur.

Üstelik geçmişte oy birliği ile alınan 8 kat kararında daha önce ve bu dönemde de belediye meclis üyesi olan 4 CHP meclis üyesinin de yine imzasını görüyoruz.

Bu fikir değişikliğinin sebebi nedir diye sormazlar mı?

Üstelikte CHP Mezitli İlçe Yönetiminde bu bölgede kat yüksekliği 8 kat olarak kalması yönünde grup kararı alınmasına rağmen.

CHP tüzüğünde, grup kararına uyulmaması partiden ihraç nedeni olduğu bilinmesine rağmen. Belediye Başkanı ve bazı meclis üyeleri Tece bölgesinde kat yüksekliğinin 15 kata çıkarılmasına hangi niyetle karar veriyor?

 

SIRADA KALEKÖY VE BOZÖN VAR!

Bitmedi! Birileri (Büyükşehir Meclisinde) dur demez ise sırada Kale ve Bozön'daki narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgenin emsal yoğunluğu 1,5 olarak imara açılması gözüküyor.

İşte tam da burada CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sorumluluğunu sormak gerekiyor.

İşte tam da bu nedenle A. Mahir Başarır danışmanını Büyükşehir Belediye Mezitli Belediye Başkanı özel kalem müdürü olarak bakanlığa teklif ettiriyor.

İşte bu nedenlerle Ali Mahir Başarır, danışmanının eniştesini Mezitli’ye başkan yaptırıyor.

AKP bunun neresinde onu da göreceğiz.

Umarız mevcut Belediye Başkanının geçmişte ilçe başkanı iken AKP ve MHP’liler ile işbirliği yaptığı, fakat önlenen Mezitli Sanayi Sitesi Kooperatifi vurgun teşebbüsünü yaşamayız. Tüm bu yapay senaryoyu ibret ve hayretle izliyoruz. Ranta değil, halka hizmet için konunun takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA