Mersinli TYT birincisi, bilgisayar mühendisliğini istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli TYT birincisi, bilgisayar mühendisliğini istiyor


 

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Süleyman Mete Genç,

BURCU KAYA

 

Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Genç, okulda gazetecilere sınav öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlattı. Her gün ders çalıştığını ve derslerini sürekli takip ederek hocalarına sorular sorduğunu belirten Genç, başarının da böylelikle geldiğini söyledi. Sınav sonrası bir yanlışı olduğunu düşündüğünü ifade eden Genç, "Bu başarıyı beklemiyordum. Aslında bir yanlışım var gibi düşünüyordum ama farklı geldi sonucum. Çok sevindim sonucuma" diye konuştu.

 

“İÇİMDE KELEBEKLER UÇUŞTU”

Akranlarına tavsiyede bulunan Genç, "Öncelikle liseye girerken daha dikkatli olmalarını söylemeliyim. İlk yıllarda salmasınlar, sürekli sıkı tutsunlar. O zaman daha kolay oluyor işleri. Bir de sürekli tekrar etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YKS sonuçları açıklandığı sırada uyuduğunu dile getiren Genç, “Herkes haberde gördüğünü söyledi. Beni uyandırdılar. Açtım direkt; birinci olduğumu görünce zaten böyle içimde kelebekler uçuştu resmen. Çok gurur duydum kendimle, sevindim. Beni tebrik ettiler. Başarımın devamını dilediler. Okul müdürümüz araba da verecekti. Onun için de ayrı bir sevindim” dedi.

Başarılı olduğu için ne ailesinden ne de çevresinden baskı hissetmediğini vurgulayan Genç, “Onların bu rahatlığı beni de rahatlatıyordu. Zaten yapacağımı biliyorlardı. Ama bu kadar büyük bir sonuç beklemiyordu kimse. Ben de beklemiyordum. Sonunda da mutluyum" diye konuştu. Genç, net olmasa da bilgisayar mühendisliğini düşündüğünü kaydetti.

 

KARDEŞİ DE DERECE YAPMIŞ

Baba Tekin Genç, "Son derece gururluyuz tabii. Mutluyuz. Mete zaten ilkokula başladığından beridir özel bir çocuk olduğunu göstermişti. Şimdi de TYT diliyle bunu taçlandırmış oldu. Gururluyuz. Başka söyleyecek bir şeyim yok" dedi. Rehberlik öğretmeninin arayarak kendilerine haber verdiğini ifade eden baba Genç, şöyle devam etti: "Sonuçları açıklanmış Mete'nin birinci olduğunu canlı yayında izlemiş. Bana söyleyince ben de tabii şoka girdim. Biz bir yanlışlık olduğu için birincilik beklemiyorduk Mete'de bir rahatlık vardı. Ondan şüpheleniyordum ben ama bir de kardeşi var Begüm. ikisi beraber sınava girdi. Kardeşi şu anda tatilde olduğu için gelemedi buraya. O da 9 bin sıralama yaptı. Onu da buradan belirtmek istiyorum. Her ikisi de bizi gururlandırdı. İkisine de teşekkür ediyoruz."

Anne Atanur Genç ise "Ben de oğlumla çok gurur duyuyorum. Çok duyguluyum şu anda. Çok da konuşamıyorum. Bu sonucu bekliyorduk ama yani bu seviyede değildi bizim beklentimiz. Birincilik değildi ama bir ilk 10 ilk 20'lerde bekliyorduk" ifadelerin kullandı.

 

OKUL KURUCUSU SIFIR ARABA VE 5 YIL BOYUNCA YAKIT VERECEK

Okul kurucusu Mehmet Nur da başarılı olan öğrencilerine sıfır araba ve 5 yıl boyunca yakıt sözü verdiklerini söyledi. Verdikleri sözü bu hafta yerine getireceklerini ifade eden Nur, "5 yıl boyunca her ay da bir depo yakıt hediyesini öğrencimize sunacağız" diye konuştu. Okuldaki eğitim sisteminden bahseden Nur, Mete'ye yaşattığı gurur için teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA