GES kurma talepleri titizlikle inceleniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GES kurma talepleri titizlikle inceleniyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de güneş enerjisi santrali kurulum faaliyetlerine ilişkin Orman Bölge Müdürlüğünün inceleme çalışmalarının titizlikle sürdüğü açıklandı.

Bu kapsamda kentte izin talebi başvurusu olan Mut Orman İşletme Müdürlüğü, Göksu Orman İşletme Şefliği, Palantepe köyünde inceleme yapıldı. Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam başkanlığında, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Süleyman Nafile, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Etüt Proje Başmühendisi Hakan Keleş, Mut Orman İşletme Müdürü Utku Danış ve İşletme Şefinden oluşan komisyonca yerinde incelendi.

İnceleme ile ilgili yapılan açıklamada “6831 sayılı Orman Kanunun 17’nci maddesinde üzerinde ağaç ve ağaç toplulukları bulunmayan, ormancılık faaliyetleri ve teknik olarak orman kurulması mümkün olmayan fiilen taşlık, kayalık, verimsiz orman alanlarında lisanslı güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesislerine izin verilebilmektedir” denilerek, bu düzenlemelere uyulup uyumadığının denetlendiği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA