DEM’in arazi satışını AKP yargıya taşındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEM’in arazi satışını AKP yargıya taşındı


 

AKP’liler, Mersin’de DEM’li Akdeniz Belediyesi’nin limanın karşısındaki kentin en değerli arazilerinden biri olan belediye hizmet alanının satışa çıkarılmasına tepkiler sürüyor. Son olarak AKP, satışta kamu zararı olduğun öne sürerek kararı yargıya taşıdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinin DEM Partili yönetiminin, borç yükü savunmasıyla biri limanın karşısında bulunan değeri çok yüksek 2 arsa satışı için yetki almasına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Eylül ayı meclis ayı toplantısının ikinci birleşiminde gündeme gelen satış kararına tepki gösteren AKP Grubu, özellikle limanın karşısında Nusratiye Mahallesi’nde ki 61 ada, 206 parselde kayıtlı 9 bin 789,97metrekare yüzölçümündeki kentin en değerli arazilerinden biri olan tarla niteliğindeki taşınmazın satışı kararına direndi.

Tepkileri eleştiren DEM’li Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, 857 milyon liralık borcun, limanın karşısındaki arazinin satışı ile yarısının ödenebileceğini açıkladı.

 

“AKDENİZ İLÇESİNİN EN ÖNEMLİ YERLERİ SATILIYOR”

DEM’in satışta ısrar etmesi üzerine Mersin İdare Mahkemesi önünde bir araya gelen AKP Mersin İl Başkanlığı ve Akdeniz ilçe yöneticiler ile Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, DEM’li Akdeniz Belediyesi’nin taşınmaz satışı ile ilgili kararını yargıya taşıdı.

AKP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can’ın sözcülüğünde “Akdeniz ilçesinin en önemli yerleri satılıyor” başlığıyla bir basın açıklaması yapıldı. Başka Can, “Kendilerine daha önce bir çok alternatif sunulmasına rağmen Akdeniz Belediyesi kamu yararını gözetmeden, projelendirilmemiş, halkın kullanımı dışında rant sağlamak amacıyla Nusratiye Mahallesi 61 ada 206 parselde kayıtlı 9 bin 789,97 metrekare yüzölçümünde ki taşınmaz hakkında, Akdeniz Belediyesi DEM ve CHP encümenlerinin oyları ile satış yetkisi verilmiştir.

Yani Liman karşısında yer mevki ve konum olarak oldukça iyi bir lokasyonda olan taşınmazların satışa sunulması halinde değerinin çok altında bir fiyata ihale edileceği ve üçüncü kişilere rant sağlanacağı açıktır.

 

BU ALENİ KAMU ZARARIDIR! BU BÜYÜK BİR KAYIPTIR

Halkın yararına olmayan bu satış yetkisinin durdurulması amacıyla İdare Mahkemesine Yürütmeyi durdurma talepli iptal davasını Akdeniz halkımız adına açtık. Bu satış işleminin iptali için sürecin takipçisi olacağız. Akdeniz’imiz 65 mahallesi ile sokakları ile belediyeden hizmet bekliyor. Akdeniz halkı satmanızı değil, üretmenizi hizmet etmenizi bekliyor. Halkımız adına bu hizmetlerin her zaman takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hizmet belediyeciliği anlayışı yerine, yönetime geldiklerinden beri ‘En kıymetli yerleri satma’ konuları ile dertlenmelerini Akdeniz halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bu kasıtlı, iyi niyetli olmayan iradeden bir an önce dönülmesiniz bekliyoruz. Akdeniz için bu satışa ‘dur’ diyelim” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA