Sağlıkta şiddete göz yumulamaz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlıkta şiddete göz yumulamaz!


 

Sağlıkta şiddete karşı Mersin’den ses yükselten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu; “Sağlık çalışanlarına karşı şiddet göz yumulacak bir durum değildir, bakanlıklar görevlerini yerine getirmelidir!” dedi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin’in Toroslar ilçesinde hizmet veren Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi’nde Cuma günü gerçekleşen sağlık emekçilerine yönelik saldırıyı protesto etmek için kente gelen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) İkinci Başkanı Dr. Yakup Şahin, bakanları görevlerini yapmaya çağırdı.  

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARŞI ŞİDDET GÖZ YUMULACAK BİR DURUM DEĞİLDİR”

“Sağlık çalışanlarına karşı şiddet göz yumulacak bir durum değildir, bakanlıklar görevlerini yerine getirmelidir!” diyen Şahin, “Hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik artan sağlıkta şiddet vakaları artık dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştır. Bu şiddet, sadece sağlık çalışanlarına değil, toplumun tamamına karşı yapılmış bir saldırıdır. Günbegün artan bu olaylar karşısında yetkili mercilerin duyarsızlığı ve gerekli önlemleri almamaları kabul edilemez. Özveriyle görev yapan aile hekimlerimiz, her gün can güvenliği olmadan çalışmaya zorlanırken, yetkililerin sessizliği ve etkisizliği artık bardağı taşırmıştır.

Aile hekimleri, ülkemizin sağlık sisteminin temel direkleridir ve onlara karşı işlenen şiddet, toplum sağlığını doğrudan tehdit etmektedir. Bu gerçeği görmezden gelmek, halkın sağlık hizmetlerine erişimini riske atmak anlamına gelir. AHEF olarak buradan tekrar sesleniyoruz; Sağlık bakanlığı ve İçişleri bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar, derhal harekete geçmeli ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engelleyici yasal düzenlemeleri hızla hayata geçirmelidir” dedi.

 

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE GÜVENLİK NEDEN ARTTIRILMIYOR?

Yetkililere can alıcı sorular da yönelten Dr. Yakup Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Aile sağlığı merkezlerinde güvenlik önlemleri neden artırılmamıştır? Şiddet uygulayanlara neden caydırıcı cezalar verilmemektedir? Bu saldırılar karşısında neden sessiz kalınmaktadır? Biz sağlık çalışanları olarak, artık sabrımız tükenmiştir! Bugüne kadar yapılan uyarılara rağmen, Bakanlıklar sorumluluklarını yerine getirmemiş, sağlık çalışanlarının can güvenliği göz ardı edilmiştir. Aile hekimleri ve tüm sağlık çalışanları, her an bir saldırıya uğrama korkusuyla görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu korkunun gölgesinde verilen sağlık hizmetinin kalitesi düşmekte, hastalarımızın güvenli ve sağlıklı bir şekilde tedaviye erişimi de tehlikeye girmektedir.

 

“BİZLER ARTIK SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ”

Yetkilileri bir kez daha ve en güçlü şekilde uyarıyoruz: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili ve caydırıcı yasalar derhal çıkarılmalıdır. Şiddet olaylarına karışanlara verilecek cezalar asla hafifletilmemeli, bu suçlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Aile sağlığı merkezlerinde güvenlik tedbirleri artırılmalı ve sağlık çalışanlarına yapılan her saldırının hesabı sorulmalıdır. Aile Hekimlerinin görev tanımında olmayan ve şiddete neden olan angaryalar kaldırılmalıdır. Bu sorunun çözümünde gerekli adımlar atılmadığı takdirde, yalnızca sağlık çalışanları değil, tüm toplum büyük bedeller ödeyecektir. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, bu durumu daha fazla görmezden gelemez. Bizler artık somut adımlar bekliyoruz!

Son olarak, şiddet olaylarının önüne geçilmemesi durumunda, sağlık çalışanları olarak tüm yasal haklarımızı kullanarak meslektaşlarımızın güvenliği için harekete geçeceğimizi, bu şiddet sarmalına karşı sessiz kalmayacağımızı açıkça beyan ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA