Alata işçisinden ‘geçinemiyoruz’ eylemi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Alata işçisinden ‘geçinemiyoruz’ eylemi


 

Mersin Erdemli’deki Alata Bahçe kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde çalışan Türk-İş’e bağlı Tarım İş Sendikası üyesi işçiler, oturma eylemi yaparak, maaş azlığı ve hayat pahalılığına karşı ücret artışı istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde sular durulmuyor.

Koruma alanında olmasına rağmen rant amaçlı turizm adı altında imara açılmak istenen enstitü de bu defa da Türk- İş’e bağlı Tarım İş Sendikası Adana Şubesi üyesi işçiler, maaş azlığı ve hayat pahalılığının artması nedeniyle eylem yaparak, ücret artışı talebiyle oturma eylemi yaptı.
 

İŞÇİ SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR

Türk-İş’in ülke genelinde aldığı eylem kararı kapsamında eylem yapan işçiler adına açıklama yapan Sendika Temsilcisi Muhammet Çiftçiloğlu, hayat pahalılığı, ücret dengesizliği ve enflasyonun işçiler üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, çözüm talebinde bulundu.

Çiftçiloğlu, başta hayat pahalılığı olmak üzere, satın alma gücünün hızla gerilediğini, kamuda ücret dengesizliğinin ise işyerlerinde huzursuzluk yarattığını dile getirdi.

 

“OKULA GİDERKEN HARÇLIK VERMİYOR, İHTİYAÇLARINI KARŞILAŞAMIYORUZ”

Biz Türkiye genelinde işçiler olarak gelir ve vergideki adaletsizlik, almış olduğumuz maaşların gün geçtikçe erimesinden şikayetçi olduklarını söyleyen Çiftçiloğlu, “Bugün 30 yıllık bir işçinin almış olduğu maaş ortada. Ev kiralarının 15-20 bin lira olduğu bir ülkede artık biz geçinemiyoruz. Çocuklarımıza bakamıyoruz. Okula giderken harçlık vermiyor, ihtiyaçlarını karşılaşamıyoruz. Sesimizin artık duyulmasını istiyoruz. İşçiler de bu ülkeni vatandaşıdır. Bizim beklentimiz ülkemizden, hükümetimizden işçilere daha iyi şartlar sağlanması, tüm ülke çalışanlarına daha iyi şartlarda maaş verilmesidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA