Halk sağlının emanetçisi gıda mühendisleri sorunlarına çözüm bekliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Halk sağlının emanetçisi gıda mühendisleri sorunlarına çözüm bekliyor


 

Mersin’de, 25 Eylül Gıda Mühendisleri Günü’nde ses yükselterek sorunlarına çözüm isteyen meslek mensupları, özellikle plansız eğitim, eksik istihdam, güvencesiz çalışma gibi konulara dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Yusuf Değirmenci, 25 Eylül Gıda Mühendisleri Günü’nü yaptığı yazılı basın açıklaması ile kutladı.

Gıda mühendisleri olarak önemli bir mesleğin temsilcileri olduklarını söyleyen Değirmenci, “Bizler, ürettiğimiz gıdaların güvenli, besleyici ve lezzetli olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gıda üretim süreçlerini iyileştirerek sürdürülebilir bir geleceğe de katkıda bulunuyoruz.

 

“TÜKETİCİLERİN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gıda Mühendisleri olarak; Tüketicilerin sağlığını korumak için gıda üretiminden tüketime kadar her aşamada titizlikle çalışıyor, gıda zehirlenme risklerini en aza indirerek, topluma güvenli gıdalar sunuyoruz. Gıdaların besin değerini artırmak ve dengeli beslenmeyi desteklemek için çalışmalar yapıyoruz. Yeni gıda ürünlerinin geliştirilmesi için ar-ge çalışmaları yürütüyoruz ve hassasiyeti olan tüketicilere özel gıdalar üretiyoruz.

Üretimde kaynakları verimli kullanılarak gıda güvencesine katkı sağlıyoruz.

Gıda israfını azaltmak için üretim süreçlerini optimize ediyoruz. Bu sayede hem ekonomik kaynakları koruyoruz hem de dünya genelindeki açlık sorununa çözüm bulunmasına katkı sağlıyoruz.

Çevreye duyarlı üretim yöntemleri geliştirerek sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturmaya çalışıyor, atık yönetimi, enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması gibi konularda faaliyetler yürütüyoruz.

Ülkemizde gıda sanayinin gelişmesi ve ihracatın artmasına katkı sağlıyor, ürünlerimizi ve üretim süreçlerimizi dünya standartlarına ulaştırmanın sorumluluğunu taşıyoruz.

Tüm toplumun yeterli ve güvenli gıdalara ulaşması için mücadele ediyoruz.

 

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR FARKINDALIK GÜNÜ”

25 Eylül’ü, bu değerli mesleğe dikkat çekmek ve gıda mühendislerinin toplum için önemini vurgulamak amacıyla Gıda Mühendisleri Günü olarak kutluyoruz.

Bu özel günde, gıda mühendislerinin yaptıkları anlatılırken, aynı zamanda gıda güvenliği ve gıda egemenliği konusunda farkındalık yaratmaya, mesleğimizin saygınlığını arttırmaya, daha sağlıklı toplum ve çevre için yeni adımlar atılmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından böylesine önemli bir mesleğin kutlanılacak bu özel gününün aynı zamanda, yaşamakta olduğu plansız eğitim, eksik istihdam, güvencesiz çalışma gibi sorunlarının da çözümü için bir farkındalık yaratması beklentimizdir” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA