‘Cinayet mahali ülkede güvende değiliz!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Cinayet mahali ülkede güvende değiliz!’


 

Mersin’de, katilleri, tecavüzcüleri, tacizcileri koruyan, cezasızlık politikalarıyla ödüllendiren erkek devlete karşı isyan ve öfkeyle sokağa çıkan kadınlar, “Öfkeliyiz, isyandayız, bu cinayet mahali ülkede güvende değiliz!” dedi.

YUSUF CAN GÜDÜK

 

Mersin Kadın Platformu, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine karşı yürüyüş yaparak, basın açıklaması ile tepki gösterdi. Kushimoto Sokağı’ndan Özgecan Aslan Meydanı’na yürüyen kadınlar, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Jin, jîyan, azadî” sloganları attı.

Eyleme Yapılan eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanları ve çok sayıda yurttaş destek verdi.

 

“HER BİR KADIN, LGBTİ+ VE ÇOCUK İÇİN TÜM SOKAKLARI YAKMAYA HAZIRIZ”

Platform adına “Öfkeliyiz, isyandayız, bu cinayet mahali ülkede güvende değiliz!” başlıklı basın açıklamasını okuyan Fatoş Sarıkaya, “Bugün öfkemizle, isyanımızla, can güvenliğimizin olmadığı bir düzenin sonuçlarıyla buradayız. Bugün yine katilleri, tecavüzcüleri, tacizcileri koruyan, aklayan ve cezasızlık politikalarıyla ödüllendiren AKP-MHP iktidarına karşı yine sokaktayız. Uygulanmayan yasalarla, cezalarla cesaret bulan failler yaşamlarımıza göz dikmeye devam ederken binlerce suçluyu çıkardığı uyduruk aflarla sokağa salan Recep Tayyip Erdoğan ve işbirlikçi iktidar artıklarına karşı yaşamlarımızı savunmaya devam ediyoruz. Kentlerin güvenli sokaklarını biz kadın ve LGBTİ+’lar sağlayacağız. Haklarımızı geri almak için her gün her an direnmeye ve mücadele etmeye devam ederken, dinci, gerici ve şeriatçı çetelerle sarmaladığınız her alanı geri alacağız. Her bir kadın, LGBTİ+ ve çocuk için tüm sokakları yakmaya hazırız” dedi.

 

‘NASILSA DEVLET İYİ HAL YA DA TAHRİK İNDİRİMİ YAPAR’

Bir kişi daha eksilmek istemedikleri için, hayatlardan endişe duymadan özgürce yaşamak istedikleri için hep sokaklarda olduklarını söyleyen Sarıkaya, “Bugün acımız, öfkemiz taze! Dün bu ülkenin karşılaştığı en korkunç günlerden biri daha yaşandı. Bu ülkede dün iki kadın göz göre göre vahşice katledildi. Bu ülkede dün bir kadın iki saldırgan tarafından sokak ortasında taciz edildi. Bu ülkede, katledilen Narin Güran için verilen araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Bu ülkede erkek devlet şiddeti kadınlara, çocuklara, LGBTI+lara, kendinden olmayanlara nefes aldırmıyor. Bu ülkede erkek devlet eliyle, iktidar eliyle hırsızlar, uyuşturucu baronları, çeteler, mafyalar hüküm sürüyor. Kahrolması gereken çürümüş düzenleri katledilen kadınların, kaybedilen çocukların bedenleri üzerinden yükseliyor!

Semih Çelik isimli erkek dün İstanbul’da yaklaşık 1 saat içinde iki kadını katletti. Daha 19 yaşındaki Ayşegül Halil ve İkbal Uzuner, kadınlara nefret kusan, kadın katliamlarına ön açan, ‘nasılsa devlet iyi hal ya da tahrik indirimi yapar’ sözünün rahatça kurulabildiği bu düzenin bir parçası olan erkek tarafından katledildi. Ayşegül Halil ve İkbal Uzuner sadece katil Semih Çelik tarafından değil, cezasızlıkla faillere ödül veren erkek yargı tarafından, kutsal aile yalanlarıyla kadını her alandan alıkoymak isteyenler tarafından, kadın düşmanı politikaları bir bayrak gibi taşıyan erkek devlet tarafından, sırtı sıvazlanan eril tahakküm tarafından, çocuklar öldürülürken araştırılmasına engel olan bu iktidar tarafından katledildi.

 

“BİRKAÇ SAAT İÇİNDE YAŞANANLAR BU ÇÜRÜMÜŞ, KATLİAMCI DÜZENİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİ”

Bir gün içinde değil birkaç saat içinde yaşananlar bu çürümüş, katliamcı düzenin en büyük göstergesidir. Dün bir kadın sokakta yürürken iki erkek tarafından taciz edildi. Dakikalarca süren tacizde saldırganlar önce elini kolunu sallayarak gitti. Gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Sosyal medya baskısı ile tekrar gözaltına alınan saldırganlar, ses çıkarılmamış olsaydı bugün sokakta dolaşmaya devam edecekti. Ama biliyoruz, bu erkek yargı bir süre sonra çetelere, katillere, mafyalara yaptığı gibi taciz faillerini de sokağa tekrar bırakacak. Kadınların katillerini koruyanlar, çocukların katliamı araştırılmasın isteyenler, faillerin yanında işbirlikçi olarak yer almaktan vazgeçmeyecek. Biz de bu çürümüş düzeninizle, erkek devlet şiddetinizle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Kadınların yaşamlarını kıskaca alarak, yok ederek kurduğunuz katliamcı iktidarınız yıkılana dek vazgeçmeyeceğiz!

Daha bu haberlerle yeni karşılaşmışken bugün bir kadının Mezitli’de katledildiğini öğrendik. Sonay Öztürk Aslan, Uğur Araç isimli bir erkek tarafından katledildi. Erkek şiddeti her gün aramızdan bir kadını alırken susmayacak, vazgeçmeyeceğiz.

 

“HAKLARIMIZ İÇİN YAKANIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bizler, katledilen kadınların adını bir an bile dilimizden düşürmeden bu öfke ve isyanla kaşınızda durmaya devam edeceğiz. Cinayet mahali haline gelmiş bu ülkede yaşamlarımız, özgürlüklerimiz, haklarımız için yakanızda olmaya devam edeceğiz. Uygulamadığınız yasalar yüzünden, istismarı aklayan, katilleri öven düzeniniz yüzünden, kana bulanmış ellerinizle tutunduğunuz koltuklarınız yüzünden hayatta olmayan her bir kadın, her bir çocuk, her bir LGBTI+ için size dünyayı dar edecek olanlar bizleriz! Katlinde payınız olan kadınların yaşayamadığı her dakikası için düzeninize bir darbe daha vuracağız. Mücadelemiz özgürce yaşadığımız, sokaklarda güvenle yürüyebildiğimiz, evlerden, iş yerlerinden, kampüslerden tacizcileri, katilleri yok edeceğimiz, erkek devletinizi alaşağı edeceğimiz güne kadar sürecek” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA