Hediye Eroğlu
Mersin’in önde gelen akademisyen ve doktorlarından Küresel Migren Ağrı Derneği Başkanı olan ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyeliği görevini de sürdüren Prof. Dr. Aynur Özge, uluslar arası arenadaki başarıları ile gururumuz olmaya devam ediyor.
Son olarak İstanbul’da 1-3 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenen 9. MENA ve 5. Baş Ağrısı ve Ağrı Yönetimi Türkiye-Afrika Toplantısı’nı organize eden Küresel Migren Ağrı Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, dünya uzmanlarını buluşturdu! Özge, bilimsel buluşmayla dünyanın 22 ülkesinden 287 uzmanı baş ağrısı ve ağrı yönetiminde en son görüşleri ve yenilikleri paylaşmak üzere bir araya getirdi.
TÜRKİYE 5. DEFA EV SAHİBİ
Dünya çapındaki meslektaşları ile 9. kez bir araya geldikleri organizasyonu 5’inci defa Türkiye’de yapmanın haklı gururunu yaşayan Özge, “Önceliğimiz meslektaşlarımızın hangi seviyede görev yapıyor ve hangi temel eğitimden geliyor olurlarsa olsunlar bir baş ağrısı hastasına rasyonel yaklaşım konusunda deneyim kazanması. En temel anamnez noktasından başlayıp, komplike enjeksiyon eğitimlerine kadar her boyutunu teorik ve uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı veriyoruz. Öte yandan ilgilenen meslektaşlarımızın akademik gelişimi için geçen yıl verdiğimiz temel biyoistatistik eğitim bilgilerini bu yıl bilgisayarlarından bizzat uygulama yapabilecekleri orta düzey biyoistatistik kursu ile destekliyoruz.
Ayrıca hekimler dışındaki sağlık çalışanlarına da açık multidisipliner bir dernek olan GMPS ana misyonuna uygun, GMPS Başağrısında Bütüncül Yaklaşım Kursu ile hastalarımızın beslenmeden uykuya, egzersizden nöromodülasyona her yönden desteklenmesi için meslektaşlarımıza gerekli donanımı kazandırmayı hedefliyoruz.
“BİLİMSEL BAŞAĞRISI TOPLANTIMIZ ULUSLARARASI KONGRE STATÜSÜNDE”
Öte yandan uluslararası kongre statüsünde olan kongremizde sunulan sözel bildiri ve posterleri meslektaşlarımız doçentlik başvurularında gururla kullanabiliyorlar ki bu mevcut ekonomik koşullarda yurt dışına çıkıp kongre katılım imkânı bulamayan gençlerimiz için büyük fırsat diye düşünüyoruz.
Özellikle başağrısı dahil olmak üzere ağrılı tablolara her yönüyle yaklaşım gözetildiğinde OTC firmalarından yaşam şekli düzenleyici ekipman firmalarına, ilaç firmalarından girişimsel uygulama firmalarına ve data firmalarından sigorta firmalarına kadar herkesi ilgilendiren bir konu ve çok daha fazla insanın katılımı, sesini duyurması bizleri güçlü kılacaktır.”
ORGANİZASYON; ONAYLI VE DESTEKLİ BİR EĞİTİM PROGRAMI
Etkinliğimiz IHS tarafından onaylı ve destekli bir eğitim programı. IHS seçilmiş başkanı Prof. Mario Peres ve IHS resmi yayın organı olan Cephalalgia Dergisi Editörü Prof. Simona Sacco toplantımıza bizzat katıldı. Türk Cumhuriyetleri, MENA ve Afrika Bölgesi’nden önemli fikir liderleri toplantımıza katılım sağladı ve bölgesel çözümler konusunda ortak yol haritası çıkarmamızı katkı sundu.
Öte yandan TAHUD ve AHEF ile iş birliği yaparak birinci basamakta başağrısı tanı ve tedavisi konusunda meslektaşlarımızın yetkinliğini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Acıbadem Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bize salonlarını ücretsiz kullanma izni verdi.
“KATILIMCILAR DOĞRU VE ERİŞİLEBİLİR BİLGİYE ULAŞIYOR”
Etkinliğe katılanların öncelikle polikliniklere başvuran en önemli yakınma olarak başağrısı konusunda akademik ve pratik deneyimlerini artırmakla kalmayıp rasyonel akademik bilgiyi işleme ve yayınlama konusunda da ilk elden deneyim kazanacaklarına inanıyoruz. Aynı zamanda başağrısında girişimsel tedaviler veya BOTOX eğitimi gibi çeşitli kurslar onların yetkinliklerini artıracak.
Öte yandan katılımcılar; kayda değer bilgi kirliliği olan takviye ürünler ve uygulamalar konusunda güncel ve geçerli bilgiyi ilk elden öğrenerek hastalarına bütüncül yaklaşım konusunda en doğru ve erişilebilir bilgiyi ulaştırmış oluyorlar.
Son olarak ülkemizdeki ve bölgemizdeki gençler yurdumuzdan ve dünyadan gelen alan liderleri ile bire bir etkileşim ve tecrübe aktarımı fırsatı yakalıyorlar” diye konuştu.