Haber Merkezi
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Üniversite Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı'nın iş birliğiyle 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü etkinliği gerçekleştirildi.
Üniversite Prof. Dr. Turgut Köksel Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demir Apaydın, Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Yunus Fidan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
“MODERN TIBBIN İÇERİSİNDE RADYOLOJİNİN ÖNEMİNE DİKKAT”
Açış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, “Okulumuzda radyoloji teknikeri yetiştiren bir bölümümüz var ve 120 öğrencimiz bulunmakta. Siz öğrencilerin bu alanda önemli katkıları olacak. Modern tıbbın içerisinde radyolojinin önemine dikkat çekmek, radyoloji sağlık çalışanlarına katkılarının farkındalığını artırmak ve toplumu radyoloji konusunda bilinçlendirmek için bu çalışmalar yapılmakta. Düzenleme kurulu, çağımızdaki inovasyondaki gelişmelere paralel olarak hepimizin merak ettiği konulara değinerek güzel bir program hazırlamış. Hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“RADYOLOJİ BİR EKİP İŞİ”
Prof. Dr. Demir Apaydın ise “Dünya Radyoloji Günü'nü kimler kutlamalı? Radyologlar mı? Teknikerler mi? Yoksa başka birileri mi? Hastane işi bir ekip işi radyoloji daha da bir ekip işi. Tekniker arkadaşlarımız böyle güzel, kaliteli filmler çekmediği sürece bizim radyolog olmamızın hiçbir hükmü olmuyor. Biz olmazsak onların çektiği o güzel filmleri yorumlayacak kimse olmuyor. Kayıt sekreterlerimiz var onlar bizim adımıza hastalarla ilgili giriş-çıkış işlemlerini, kitap, kırtasiye işlerini halletmese bu bölüm dönmez. Yani şunu demek istiyorum radyolojide bir ürünün çıkması için pek çok farklı birimin hiçbiri de birbirinden az olmayacak şekilde emeği var. Bunların bir tanesi eksik kaldığında o ürün layığıyla çıkmıyor. Dolayısıyla bence Dünya Radyoloji Günü'nü bir radyoloji biriminde çalışanların en büyüğünden en küçüğüne kadar herkes kutlamalı. Bu bağlamda bölümümüzdeki herkesin 8 Kasım Dünya Radyoloji gününü kutluyorum” dedi.
ÖĞRENCİLER SUNUM YAPTI
Etkinlikte Üniversite Tıbbı Görüntüleme Teknikleri 2. sınıf öğrencisi Mehmet Berk Cesur' “Geçmişten Geleceğe Radyoloji ve Yapay Zeka”, Tıbbı Görüntüleme Teknikleri 2. sınıf öğrencisi Ayşenur Pehniklioğlu "Radyasyondan Korunmak Mümkün Mü?, Tıbbı görüntüleme Teknikleri 2. sınıf öğrencisi Rabia Nur Polat “MR Cihazına Dikkat!”, Tıbbı Görüntüleme Teknikleri mezun öğrencisi Tarsus Devlet hastanesi radyoloji teknikeri Mehmet Mert Çolak ve Mersin Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Teknikeri Sevim Şanlı "Tıbbı Görüntülemede Kariyer" başlıklı sunumlarını yaptılar.
Sunumların ardından kapanış konuşmasını yapan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 2. Sınıf öğrencisi Mahmut Emir Kılınç, “İlk başta bölümümüze dair pek duygu ve düşünce beslemiyorken bölümün içine girdikten sonra fark ettim ki aslında bölümümüz çok geniş ve bu bölümden ilerlemek isteyenlere gerçekten de katkı sağlayabilecek, imkan verebilecek bir bölüm. Yüksekokulda, üniversite hastanemizdeki hocalarımız olsun, meslek büyüklerimiz, tekniker abi ve ablalarımız olsun, hayat ve mesleğimize dair pek çok şey kattılar ve katmaya devam ediyorlar. Bizlerin de bu değerler karşısında elimizden geleni yapmamız lazım. Hepinizin Radyoloji gününü kutlarım.” diyerek sözlerini noktaladı.
Daha sonra etkinlik sunumlardan oluşan “Quizizz” isimli bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere hediye verildi.
Yarışmanın ardından Seyfi Şefik, Metin Elçi, Nil Bağırkan, Sema Erden Ertürk, Pelin Özcan, Selvinaz Şen, Özlen Bağdatoğlu, Rabia Nur Polat ve Demir Apaydın tarafından oluşan ritim ve saz ekibi müzik dinletisi gerçekleştirildi.