Haber Merkezi
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin aralarında Mersin’in de olduğu 7 ilde düzenlediği Oli Sportif Farkındalık Etkinliği kapsamında Dönem İçi Etkinlik ve Malzeme Dağıtım Töreni düzenlendi.
Mersin Kız Yurdu Konfrenas Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, spor kültürünü yaygınlaştırmayı ve sağlıklı bir yaşamın önemine dikkat çekilerek, gençlere spor ekipmanları ve malzemeleri hediye edildi.
Etkinlikte, sporun dayanışma, birlik ve eşitlik ilkelerine olan katkısına vurgu yapıldı. Proje kapsamında farklı yaş gruplarından gençler ve çocuklar bir araya gelirken, sporun iyileştirici ve birleştirici gücü bir kez daha ortaya konuldu.
GENÇLER HEM SPOR YAPMA HEM DE SOSYAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRME İMKÂNI BULUYOR
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz programda yaptığı konuşmasında, bu tür projelerin sosyal uyumu güçlendirdiğini ve gençlerin spora katılımını teşvik ettiğini belirterek şunları söyledi; “Bu anlamlı projede, sporun birleştirici gücünden faydalanarak geçici korunma altındaki gençlerimiz ile ev sahibi topluluklarımız arasında sosyal uyumu güçlendirmeyi amaçlıyoruz. 2019 yılında ‘Spor ile Sosyal Uyum’ ismiyle hayata geçen ve 2022 yılında kapsamı genişletilerek “Dayanışma İçin Spor” adını alan bu projede, gençlerimizin sporla hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerini desteklemeye devam ediyoruz.
Projemiz, ülkemizin dört bir yanındaki Mersin ile birlikte 7 ilimizde başarıyla uygulanmaktadır. 7-18 yaş aralığındaki yaklaşık 300 öğrenci, taekwondo, yüzme, basketbol, futbol gibi toplam 10 farklı spor branşında eğitim alarak hem spor yapma hem de sosyal becerilerini geliştirme imkânı buluyor. Çocuklarımız, değerli antrenörlerimizin rehberliğinde disiplin, takım ruhu ve öz güven kazanırken, aynı zamanda sosyal uyumlarını pekiştiriyor.
Projenin en önemli unsurlarından biri de yalnızca spor eğitimi ile sınırlı kalmaması, aynı zamanda çocuklarımızı çok yönlü olarak desteklemesidir.
PROJEDEN; 11 FARKLI MİLLETTEN 3 BİN 291 ÖĞRENCİ FAYDALANDI
Bu kapsamda düzenlenen spor festivalleri, etkinlikler ve farkındalık eğitimleri ile gençlerimiz; sağlıklı beslenme, hijyen, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda bilinçlenmektedir. Böylelikle, sporun ruhuyla birleştirilen bu değerli eğitimler, gençlerimizin hayatına dokunan önemli bir katkı sunmaktadır. Bugüne kadar 11 farklı milletten 3 bin 291 öğrenci bu projeden faydalanarak sporun ve dayanışmanın güzelliklerini deneyimlemiştir.
Spor, yalnızca fiziksel bir aktivite değil, aynı zamanda bireylerin ve toplumların kaynaşmasını sağlayan, dostluk, kardeşlik ve dayanışmayı pekiştiren evrensel bir dildir. Bu doğrultuda, Dayanışma İçin Spor Projesi, gençlerimize sporun birleştirici gücünü hissettirirken, onların kendilerini ifade etmelerine, yeteneklerini keşfetmelerine ve hayatlarına değer katmalarına imkân tanımaktadır” dedi.