Haber Merkezi
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti bünyesinde faaliyet gösteren Afetler ve Salgınlar Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ve proje ekibinde Mersin Üniversitesi (MEÜ) Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Bozok’un da yer aldığı proje, Avrupa Birliği’nden (AB) destek aldı.
“Developing a Biosecurity Training Program for Preparedness for Future Disasters and Increasing the Vocational Skills of Microbiology Laboratory Health Professionals” başlıklı projesine 60 bin Euro hibe verilecek Bozok, AB Erasmus Programı çerçevesinde desteklenen uluslararası projeler arasında yer alma başarısına sahip oldu.
PROJE; SAĞLIK PROFESYONELLERİNİN KÜRESEL AFETLERE KARŞI DAYANIKLILIĞINI ARTIRMAYI AMAÇLIYOR
Granada Üniversitesi (İspanya) ve Minho Üniversitesi (Portekiz) ile birlikte yürütülen proje; mikrobiyoloji laboratuarlarında çalışan sağlık profesyonellerinin afet öncesi, sırası ve sonrasında karşılaşabilecekleri biyogüvenlik risklerini etkin bir şekilde yönetebilmelerini sağlamayı ve bu konuda farkındalık düzeylerini artırmayı, Avrupa Birliği Erasmus Programı'nın ana hedefleri doğrultusunda hem mesleki eğitim alanında yenilikçi çözümler sunmayı hem de sağlık profesyonellerinin küresel afetlere karşı dayanıklılığını artırmayı amaçlıyor. Elde edilecek sonuçların sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de önemli katkılar sunması hedefleniyor.
“PROJEMİZDE HEM LABORATUAR ÇALIŞANLARININ EKSİKLERİNİ FARK ETTİK”
Proje ile ilgili konuşan Doç. Dr. Taylan Bozok, "Projemizde hem laboratuar çalışanlarının eksiklerini fark ettik hem de biyorisklere karşı yönetim politikası oluşturmaları konusunda becerilerinin artmasına, optimize etmeye yönelik bir program oluşturmayı amaçladık. Proje sürecini Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti çatısı altında hocalarımızla birlikte uluslararası ortaklarımızın da katkısıyla gerçekleştireceğiz. Projemizde yenilikçi eğitim materyalleri kullanmayı düşünüyoruz. Ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla dijital platformlarda, sosyal medyada çeşitli kampanyalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Projemize uluslararası katkı sağlayacak materyallerimizi de ortaklarımızla paylaşarak dünyanın çeşitli bölgelerine de ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.