Mersin’den Somali’ye gıda yardımı


 

İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Türkiye'den Somali'ye göndereceği "İyilik Gemisi" ile bölgedeki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ulaştıracak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, AFAD açlıkla mücadele eden Somali halkına "İyilik Gemisi" göndermeye devam ediyor. İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan gıda kolileri Mersin'de AFAD yetkililerine teslim edildi.

İçerisinde tonlarca insani yardım malzemesi bulunan gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlanacak. Gemiye yüklenmek üzere Mersin'de resmi yetkililere teslim edilen gıda kumanyalarıyla ramazan ayı boyunca Somalili ihtiyaç sahiplerinin gıda ihtiyacı karşılaması hedefleniyor.

Son olarak geçen yıl kasımda Somali’de insani yardım çalışmaları yürüten dernek ekipleri, Dusamareb ve Guriel bölgelerinde gıda, zekat, sıcak yemek, elbise, kurban, Kur'an-ı Kerim dağıtımı, gelir temini ve kalıcı eser projeleri kapsamında binlerce kişinin temel ihtiyaçlarını karşıladı.

İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği kriz, savaş ve afet bölgelerindeki insani yardım çalışmalarını hayırseverlerin desteğiyle sürdürüyor.

İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği Başkanı Emrullah Orman da sevkiyat sürecini yerinde takip etmek ve koordine etmek amacıyla Mersin'de hazır bulundu.

 

“TÜRKİYE'DEN SOMALİ'YE KALDIRACAĞI İYİLİK GEMİSİ İÇİN MERSİN'DEYİZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği Başkanı Orman, Dernek olarak uzun yıllardır Somali'de insani yardım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Orman, geçen aylarda da bizzat bölgede bulunup bir dizi faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Bugün de AFAD'ın Türkiye'den Somali'ye kaldıracağı İyilik Gemisi için Mersin'deyiz. Hayırseverlerimizin emanetlerini burada AFAD yetkililerimize teslim ettik. İnşallah buradan uğurladığımız gıda kolilerimiz, yaklaşan ramazan vesilesiyle muhtaç kardeşlerimizin sofralarına bereket olacak. Hayırseverlerimiz adına bu çalışmayı gerçekleştirebilmemize imkan sağlayan AFAD'ımıza ve özellikle AFAD Akreditasyon, Sivil Toplumla İlişkiler ve Gönüllülük Daire Başkanı Sayın Hüseyin Ceven’e ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Kriz bitene dek, Somali halkının yanındayız." (aa)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA