Haber Merkezi
Tarsus Ticaret Borsası personeline, hizmet içi eğitimleri çerçevesinde İSG Uzmanı Kıymet Uguz tarafından, “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda eğitim verildi. Düzenlenen eğitime personel tam kadro katıldı. Eğitim sonrası Tarsus TB personelleri, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yazılı sınav oldu.
“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİ HER YIL DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE YİNELİYORUZ”
Üstlendikleri vizyon ve misyon çerçevesinde personelin hizmet içi eğitimlerine büyük önem verildiğine dikkat çekilen Borsadan yapılan açıklamada, “İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlenmiştir.
Borsa olarak bu çerçevede personellerimize iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini her yıl düzenli bir şekilde yineliyoruz. İş sağlığı güvenliği ve iş yerinde yapacağımız birçok faaliyette nelere dikkat etmemiz gerektiği ile görevimizi yaparken hangi kurallara uymamız gerektiği konusunda ayrıntılı bilgileniyoruz. Bu sayede bireysel farkındalığımızı da arttıracağız. Bize bu eğitim imkanını sağlayan başta yönetim kurulu başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunarız” denildi.
“İŞ KAZALARININ YÜZDE 98’İ TEDBİRLERLE ÖNLENEBİLİR KAZALAR”
Eğitimde konuşan İş Güvenliği Uzmanı Kıymet Uguz, temel hak ve özgürlükler ışığında iş sağlığının; tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerinin en üstün düzeyde tutulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi çalışmaları olduğunu söyledi.
İş sağlığı güvenliği konusunu, işin yapılması sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa ve güvenliğe zarar verebilecek koşullardan korunmak amacı ile yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar olarak sıralayan Uğuz, “İş sağlığı ve güvenliğinin amacı, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak, çalışanları, çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumak, çalışanların sağlık, güvenlik ve refahını sağlamak ve geliştirmek, üretimin devamlılığını sağlamak ve verimliliği artırmak olarak sayabiliriz” dedi.
İş kazalarının yüzde 98’lik kısmının alınacak tedbirlerle önlenebilir kazalar olduğunu belirten Uğuz, “Yaşanan her 10 kazadan 9’u emniyetsiz davranışlardan, yani çalışan kaynaklı problemlerden meydana gelmektedir. Eğer emniyetsiz durum ve davranışların önüne geçebilirsek, iş kazalarını da engellemiş oluruz. İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için herkese bir takım sorumluluklar düşüyor. Herkes de üzerine düşen sorumluluğu yapmak durumundadır” diye ifade etti.