Tarihi alanda vahim iddia!


 

Mersin’in, Silifke ilçesinde bulunan Uzuncaburç ören yerinde kaçak içki üretildiği iddiası gündeme geldi. İddiaya göre kaçak içki, kazı alanında bulunan devlet hazinesine ait üzüm bahçesinden elde edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in, Silifke ilçesinde bulunan ve Helenistik dönemden günümüze kadar korunmuş yapılara sahip Uzuncaburç ören yeri vahim bir iddia ile gündeme geldi. Sosyal medyada öne çıkan iddialar üzerine kent kamuoyunda konuyla ilgili gelişmeler merak konusu oldu.

İddiaya göre; ören yeri 5 Mat 2025 günü jandarma tarafından basıldı. Operasyonda 250 litre kaçak içki ele geçirildi. Kaçak içkinin kazı alanında bulunan devlet hazinesine ait üzüm bahçesinden elde edildiği ve kazı evinde kazı başkanı tarafından kanunsuz şekilde imal edildiği öne sürüldü.

Kazı başkanı ve alanda çalışan bazı kişiler gözaltına alındı. Sorgularının ardından şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İddiaya göre kaçak içki, kazı alanında bulunan devlet hazinesine ait üzüm bahçesinden elde edildi.

 

UZUNCABURÇ KAZILARI YIL BOYU YAPILIYOR

Silifke ilçesinin 30 kilometre kuzeyinde yer alan ve sütunlu caddesi, tapınakları, anıtsal çeşmeleri, tiyatrosuyla dikkati çeken antik kentte, tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla yıl boyu Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Adana Rövöle ve Anıtlar Müdürlüğü, Adana Koruma Kurulu, bir inşaat firması ve Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü birlikteliğinde restorasyon çalışmaları yapılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA