Haber Merkezi
KOBİ'lere uygun koşullarla finansman sağlamak amacıyla TOBB Nefes Kredisi'nin ikinci paketinde kredi hacmi 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye yükseltildi. Başvurular 19 Kasım'da başlayacak.
TOBB'un sonucu KOBİ'lere yeni TOBB Nefes Kredisi fırsatı sunuluyor. TOBB, KGF ve bankaların işbirliğinde 24 ay vadeye kadar yüzde 33 kredi verilecek, 24 ay üzerinde ise yüzde 32 faiz uygulanacak. Kredi 6 ay anapara ödemesiz, maksimum 36 ay vadeli olacak. Bir firma en fazla 1,5 milyon TL kredi kullanabilecek. Krediye TOBB'a bağlı tüm Oda-Borsa üyelerine başvurabilecek.
ÇAKIR: “GÜÇLÜ KOBİ, GÜÇLÜ EKONOMİ DEMEKTİR”
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, şunları söyledi: “Ekonomide hem küresel hem de ulusal çapta zamanlardan geçiriyoruz. Böyle zamanlarda mümkün olan en büyük güçte uygun durumdaki zamanlardan geçiriyoruz. Sadece üretimlerini devam ettirebilmek için değil, yatırımlarının devamı için yeşil ve ekonomik harcamalara kadar ihtiyaç duyulduğu. Bu anlamda işletmelerimize bir nefes olan TOBB Nefes Kredisinin, KOBİ'lerimize gerçekten nefes alması. Onlara ekonomiye katkı sağlamaları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Güçlü KOBİ güçlü ekonomi demektir, istihdam ve ihracat demektir. Üreten KOBİ'leri korumak milli bir politikadır.”