Mimar ve mühendislerden çağrı: TSG Stadyumu, ‘kent meydanı’ olsun | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mimar ve mühendislerden çağrı: TSG Stadyumu, ‘kent meydanı’ olsun


 

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, “Halka ve kamuya mal olmuş alanların tamamını ranta çevirme konusundaki ısrarı, TOKİ’nin kuruluş kanununa aykırı değil midir?” diyerek Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun kent meydanı haline gelmesi için çağrıda bulundu.

EREN KAVVAS

Mersin’de 2014 yılında TOKİ’ye devredilen Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun ranta kurban edilmemesi için çağrıda bulunan Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasına CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuğlu, mimarlar ve mühendisler katıldı.

“KENTİN ANILARINA TANIKLIK ETMİŞTİR”
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun hiçbir ciddi ve bilimsel yenileme çalışması yapılmadığının altını çizen Atar, “1946-1951 yılları arasında dönemin Mersin Valisi Tevfik Sırrı Gür adına inşa edilen Tevfik Sırrı Gür Stadyumu birçok Mersinlinin emek ve katkılarıyla tamamlanmıştır. Bugüne kadar Mersin kentimize spor müsabakaları, milli bayram kutlamaları da dahil olmak üzere çeşitli şekillerde hizmet vermiştir. Kent tarihinin önemli anılarına da tanıklık etmiştir. Yıllar boyunca tüm hizmetlerine karşın Cumhuriyet dönemi eseri olan bu yapı için hiçbir ciddi ve bilimsel yenileme çalışması yapılmamıştır” dedi.

“KAMUOYU HİPNOTİZE EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR”
Ranta dönük başka amaçların hedeflendiğini iddia eden Atar, “Son dönemde yapılan ve yenileme adı verilen çalışmalar ile çok zor şartlarda kentimize kazandırılmış bu yapı ve alan kimliksiz hale getirilmiştir. Bununla birlikte tepkisizlik ve sahiplenmeme ile kamuoyu hipnotize edilmeye çalışılmakta ve ranta dönük başka amaçlar hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞDAŞ BİR KENT MEYDANI HALİNE GETİRİLMESİ SAĞLANABİLECEK MİDİR?”
“Aklımıza gelen ve sorulması gerektiğine inandığımız ve cevapları konusunda ikna edilmesi gereken Mersin kamuoyu adına sorularımıza yanıt beklemekteyiz” diyen Atar,  “TOKİ hangi amaçla ve hangi projeler için arazinin devrini gerçekleştirmiştir? Taşınmazların devri esnasında tüm kurallara ve mevzuata uygun hareket edilmiş midir? Stadyum ve çevresinde yer alan geniş alanlar bütünlüklü bir proje ile birleştirilip halkın çağdaş bir kent meydanı haline getirilmesi sağlanabilecek midir? Söz konusu alan ve çevresindeki diğer yeşil alanlarla birlikte bu bölgenin kamusal alan olarak korunması sağlanabilecek midir? Bu alanın kent halkının ihtiyacına uygun ve imar mevzuatlarını da hiçe saymayan bir uygulama ile projelendirilmesi sağlanabilecek midir? TOKİ bir kamu idaresi olarak sahibi haline geldiği tüm kamu arazilerini sadece kar amacı güden bir müteahhit gibi mi değerlendirecektir? Halka ve kamuya mal olmuş alanların tamamını ranta çevirme konusundaki ısrarı TOKİ’nin kuruluş kanununa aykırı değil midir? TOKİ kentler için yaşanabilir projeler ve halka ucuz konut üreten bir kuruluş olduğu gerçeğini ne zaman hatırlayacaktır?” şeklinde konuştu.

“KENTİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
Ardından sözü alan CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuğlu ise bu alanın ranta kurban edilmeyerek Mersin halkına kazandırılması için gereken çabayı göstereceklerini söyledi. Kent merkezinin sıkışmış olduğunu dile getiren Kuyucuoğlu, “Bu konuda Mersinlilere de görev düşüyor. Kamuoyu yaratıp bu alana sahip çıkmaları gerekiyor. Çünkü Mersin’in böyle bir kamusal alana ihtiyacı var. Kent merkezi sıkışmış bir vaziyettedir. Biz elimizden geldiği kadarıyla buranın doğru değerlendirilmesi için çaba göstereceğiz. Kentle ilgili yapılacak işlerde de kamuoyuyla paylaşılması ve özellikle ilgili odalarla bilgi alışverişi yaparak ve kamuoyunun fikri de alınarak yapılması gerekiyor. Aksi durumda ise kentin kaynakları boşa gitmiş olacaktır. Kentimize sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA