Tarsus DSİ şubesi istiyor


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde şiddetli yağışlar nedeniyle tarım arazileri sular altında kalırken Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, Tarsus’a DSİ Şube Müdürlüğü kurulması için dilekçe verdi.

Haber Merkezi

 

Tarsus Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, bol yağışlı geçen kış sezonunda yeniden gündeme gelen “Tarsus’a DSİ Şube Müdürlüğü kurulması” konusunda İlçe Kaymakamlığı’na dilekçe verdi.

Aydın, ardı ardına yaşanan taşkınlar ve su baskınları nedeniyle hem vatandaşların, hem de tarımsal üretim yapan yurttaşların büyük zararla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çekti.

Berdan ve Pamukluk Barajını bünyesinde barındılar, hidroelektrik santralleri, Aynaz pompa istasyonu ve çok sayıda kanalın yer aldığı Tarsus’ta Devlet Su İşlerine ait üst düzey bir yönetim mekanizmasının olmamasının büyük eksiklik olduğunu kaydeden Muhtar Hüseyin Aydın, dilekçesinde şunlara değindi:

“Yoğun yağışlarda mahallemizde Berdan nehrinin debisinin yükselmesinden kaynaklı su basmaları olmaktadır. Bu durumdan dolayı mahalle sakinleri maddi ve manevi zarar görmektedirler. 54 vilayetten büyük Tarsus’umuzun barajları, hidroelektrik santralleri ve ırmakları vardır. Bu kaynakları değerlendirip gerekli organizasyon ve yönetim faaliyetlerini gerçekleştirecek bir DSİ ilçe müdürlüğü bulunmamaktadır. Geçen ki yağışlar gibi afet durumlarında Tarsus’umuz sahipsiz kalmaktadır. Tarsus halkı başta olmak üzere özellikle bu durumdan zarar gören mahallemiz ve ova mahallelerinin daha fazla zarar görmemesi adına DSİ ilçe müdürlüğü kurulması hususunda; Gereğini bilgilerinize arz ederim.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber