Liman işçileri 84 gündür direniyor!


 

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 84 gündür Mersin Limanı’nda işe iade mücadelesi veren 185 liman işçisi seslerini duyurmaya çalışıyor.

Haber Merkezi

Mersin'de sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan liman işçilerinin direnişi 84 gündür devam ediyor. Mersin Limanı önünde eylemlerini sürdüren işçileri, DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ziyaret etti. Ziyarette konuşan Koca, işçilerin ekmek ve onur mücadelelerinin sesi olacağını ifade ederek, “Ekmeği, onuru, sendikal hakları için 84 gündür direnişte olan Mersin Liman işçileri ile birlikteyiz. İşçiler, insan onuruna yaraşır bir ücret ve insanca çalışma koşulları için anayasal haklarını kullandılar, ağır ve güvencesiz çalışma koşulları altında çalışan işçiler, haklarını korumak amacıyla Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na TÜMTİS üye oldular. Ama patronlar işçilerin yasal haklarını tanımayarak, 185 işçiyi sendikaya üye oldukları için işten çıkardı. İşçilerin ekmeğiyle oynadılar. Liman işçileri Mersin Limanı önünde 84 gündür direniyorlar. Biz de TÖP heyeti olarak buradayız. İşçilerle omuz omuzayız. TÖP emeğin partisi olarak, işçilerin partisi olarak işten atılan işçiler, işlerine iade edilene ve işçilerin insanca yaşam, insan onuruna yaraşır ücret ve insanca çalışma koşulları talepleri karşılanana, direniş zafere ulaşana kadar liman işçileri ile omuz omuza olacak. İşçilerin direnişlerinin, haklı talepleri ve onurlu mücadelelerinin yanındayız. Mersin liman işçileri kazanacak, işçi sınıfı kazanacak” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber