Tarsus Çimento Fabrikası’na karşı birleşti!


 

Mersin Tarsus’ta 14 mahalleyi olumsuz etkileyecek Çimento Fabrikası’na karşı tüm kesimler birleşerek ÇED toplantısında direniş sergiledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Tarsus ilçesi Sanlıca ve Çukurbağ Mahalleleri sınırları içerisinde Nutri Gıda A.Ş. tarafından kurulması planlanan “Çimento Fabrikası ve Hammadde Sahaları” projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın bilgilendirilmesi toplantısı gerçekleştirildi.

 

“KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR”, “SERMAYE DEĞİL KÖYLÜ KAZANACAK”

Nutri Gıda A.Ş.’nin yapmak istediği 14 köyü etkileyecek tesisi için Tarsus Sanlıca Mahallesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda projeye dair halk bilgilendirilmek istendi.

Ancak Tarsus siyasilerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar pek çok farklı kesimden yurttaşlar projeyi yapmak isteyen şirket yetkililerine tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Tarsuslu Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kozamaz ile MHP mersin Milletvekili Levent Uysal başta olmak üzere farklı siyasi partilerden temsilcilerin de destek verdiği köylüler, projeden vazgeçilmesini istedi.

“Köylü milletin efendisidir”, “ÇED onayı doğanın vedası”, “Sermaye değil köylü kazanacak”, “Bu toprakta beton yeşermen”, “Çimento Fabrikasına hayır” pankartları açıldı.

Alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen şirket yetkililerine ÇED toplantısını yaptırmayan köylüler, mücadelede kararlı olduklarını duyurdu.

 

“KÖYLÜ SİZDEN UCUZ GÜBRE, İLAÇ, VERGİSİZ MAZOT BEKLİYOR”

CHP’li Başarır, tesise karşı yaptığı açıklamada, “Yine bu iktidar memleketime, köylülere, çiftçilere bir hediye veriyor. 14 köyün ortasına Çimento Fabrikası yapılmak isteniyor. Oysa bu köylü sizden ucuz gübre, ilaç, vergisiz mazot bekliyor. Bugün mazot 100 liraya doğru gidiyor ama siz doğayı, doğal yaşamı yok edecek, çevreyi katledeceksiniz. Bu topraklara taş eksek filiz fışkırır. Ama üzülerek söylüyorum ki; cehaletler ve ihanetlerden dolayı köylüyü, çiftçiyi çalışamaz, üretemez hale getirdiniz. Üzüm, zeytin yetişen bereket fışkıran bu topraklarda çimento fabrikasının ne işi var? Neden bu kötülüğü bu topraklara, Çukurova’ya, Çukurova’nın güzel insanlarına yapıyorsunuz?” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber