Tarsuslu Yargıtay üyesi Bodur YSK üyesi oldu


 

Yargıtay kontenjanından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliğine, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Üyesi Mersin Tarsuslu Nurullah Bodur seçildi.

Haber Merkezi

 

Yargıtay'da yapılan seçimle 10. Ceza Dairesi Üyesi Nurullah Bodur, 169 oy alarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliğine seçildi. YSK'nın 6 üyesi de tamamlanırken, YSK Başkan ve Başkanvekilinin belirlenmesi için seçim yapılacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener dahil 6 üyenin görev süresinin ocak ayında sona ermesi nedeniyle Yargıtay ve Danıştay’da yeni üyelerin belirlenmesi için seçim süreci başlatılmıştı. Daha önce Danıştay kontenjanından 3 üye seçilmişti.

Yargıtay kontenjanından seçilecek 3 üye için ise seçimler 19 Ocak’ta başladı. Süreç kapsamında 26 Mart’ta yapılan seçimde Mehmet Arı 169 oy alarak YSK üyeliğine seçildi. 7 Nisan’daki seçimde ise İhsan Kamil Akçadırcı 180 oyla üyeliğe getirildi.

Yargıtay Genel Kurulu’nda bugün yapılan son seçimde de Mersin Tarsuslu olan Nurullah Bodur 169 oy alarak YSK’nin yeni üyesi oldu.

Yargıtay ve Danıştay Genel Kurulları tarafından seçilen 6 yeni YSK üyesi yemin ederek görevlerine başlayacak.

Yemin töreninin ardından saat 16.00’da, görev süresi sona eren YSK Başkanı ve başkanvekilinin yerine gelecek isimlerin belirlenmesi için seçim yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber