Kadınlardan tütüne karşı farkındalık eğitimi


 

Mersin Bozyazı’da Dünya Tütünsüz Günü kapsamında farkındalık eğitimi düzenlendi.

Haber Merkezi

 

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü haftası etkinlikleri kapsamında, Mersin Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından toplumla sürekli iletişim halinde olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeline yönelik tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimde; tütün kullanımının bireysel ve toplumsal sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, sigara bırakmanın sağlık açısından kazanımları ve özellikle gençleri hedef alan yeni nesil tütün ve nikotin ürünlerinin oluşturduğu riskler ele alındı. Katılımcıların tütün kullanımını bırakmaya teşvik edilmesi ve gençlerin bu ürünlerden korunmasına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

Eğitim, Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Emine Dilek Gökçe tarafından verildi.

Program kapsamında ayrıca karbonmonoksit ölçüm cihazı ile katılımcıların ölçümleri yapılarak sonuçlar değerlendirildi. Ölçüm sonuçlarına göre bireysel bilgilendirme ve yönlendirmeler sağlanırken, sigara bırakmak isteyen katılımcılar Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurmaya davet edildi.

Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, tütün ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında toplumun farklı kesimlerine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber