MÜJDE; SAYILARI ARTIYOR!


 

Prof. Dr. Ergene, nesli tükenme tehlikesi olduğu için koruma altına alınan deniz kaplumbağalarının, Türkiye’deki üreme alanlarından dörtte üçünü Mersin kumsallarının oluşturduğunu söyleyerek yaptıkları çalışmalar ile denize ulaşan yavruların sayısında çok ciddi bir artış olduğunu müjdeledi.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Kazanlı’da gerçekleştirdiği projenin değerlendirme toplantısı yapıldı. MEÜ’de yapılan toplantıya; Rektör Prof. Dr. Çamsarı; Şişecam Kimyasallar Grup Üretim Başkan Yardımcısı Hidayet Özdemir, Soda Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Gürbüz ve Soda Sanayi Kalite Güvence Müdürü Temel Hocaoğlu ile Rektörlük Senato Odası’nda bir araya geldi. Değerlendirme toplantısına merkez müdürü Prof. Dr. Serap Ergene ile müdür yardımcıları Prof. Dr. Yasemin Kaçar ve Prof. Dr. Aşkın Hasan Uçar da katıldı. 
Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, merkezin gerçekleştirdiği, ‘Mersin Kazanlı Kumsalı Deniz Kaplumbağası Popülasyonlarının Araştırılması, İzlenmesi ve Korunması Projesi’ne desteklerinden dolayı Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A. Ş. ‘ye teşekkür etti.

“5 PROJE DAHA VAR”
Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini dile getiren Şişecam Kimyasallar Grup Üretim Başkan Yardımcısı Hidayet Özdemir de, “Üniversite-sanayi iş birliğine önem veren bir üniversite olduğunuzu biliyoruz. Üniversitenin bilimsel yönlerinden yararlanarak teknik konularla ilgili birlikte çalışmayı arzu ettiğimiz 5 projemiz daha var” dedi.
Rektör Prof. Dr. Çamsarı ise “Sosyal projeler konusunda büyük bir aileyiz. Kentin neredeyse tüm kurum ve kuruluşlarıyla bu konuda iş birliği içindeyiz. Her alanda bölgeye akademik bir bakışla katkı sunabilmek bize gurur ve mutluluk veriyor” diye konuştu.

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA!
Yürütülen çalışmalar konusunda katılımcılara bir sunum yapan Prof. Dr. Ergene, nesli tükenme tehlikesi olduğu için koruma altına alınan deniz kaplumbağalarının, Türkiye’deki üreme alanlarından dörtte üçünü Mersin kumsallarının oluşturduğunu kaydetti. Prof. Dr. Ergene “4.7 kilometre uzunluğundaki Kazanlı kumsalı, Yeşil Deniz Kaplumbağaları’nın bütün Akdeniz popülasyonu için çok önemli. Sanayileşme ve kentleşmeyle beraber kumsalların azalmasıyla yaşam döngüleri zorlaşan deniz kaplumbağalarını korumak zorundayız” dedi. Prof. Dr. Serap Ergene ‘Mersin Kazanlı Kumsalı Deniz Kaplumbağası Popülasyonlarının Araştırılması, İzlenmesi ve Korunması Projesi’ne 8 yıldan bu yana verdikleri destek için Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları yöneticilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Ergene ayrıca “Bu yıl 1700’ü aşkın yuva ile denize canlı olarak ulaşan yaklaşık 124 bin yavru var. Bu da demektir ki; 25 yıl sonra en az 120 tane yeşil deniz kaplumbağası yeniden kumsallarımıza gelip yavrulayacak” diyerek Yeşil Deniz Kaplumbağası yuvalarının ve denize ulaşan yavruların sayısında çok ciddi bir artış olduğunu müjdeledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA