Haber Merkezi
DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Mersin’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk bakım kuruluşlarında peş peşe ortaya çıkan şiddet iddialarına sert tepki gösterdi.
Milletvekili Ali Bozan, Davultepe Sevgi Evleri’nde gündeme gelen şiddet iddialarının ardından bu kez Barbaros Hayrettin Paşa Çocuk Evi’nde ortaya çıkan olayların kamu vicdanını derinden yaraladığını belirtti.
“MERSİN’DE ÇOCUKLAR KİMLERE EMANET?”
Yaşananların münferit olaylar olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Milletvekili Bozan, “İktidara açıkça soruyorum: Mersin’de çocuklar kimlere emanet? Devletin koruması altındaki çocukların peş peşe şiddet iddialarıyla gündeme gelmesi, çocuk koruma sistemindeki ağır ihmalleri ve denetim eksikliğini gözler önüne sermektedir.” ifadelerini kullandı.
“KAMERA KAYITLARI ÇOK SAYIDA ÇOCUĞA YÖNELİK ŞİDDET İDDİASINI ORTAYA ÇIKARDI”
Barbaros Hayrettin Paşa Çocuk Evi’nde 12 yaşındaki bir çocuğun ağır şekilde darp edilmesi üzerine başlatılan idari inceleme kapsamında güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini hatırlatan Bozan, kamuoyuna yansıyan bilgilere göre görüntülerde çok sayıda çocuğa yönelik şiddet uygulandığının tespit edildiğinin ileri sürüldüğünü belirtti.
Bozan, olayla ilgili 11 personel hakkında adli işlem başlatıldığı, bunlardan 2’sinin tutuklandığı, 9’u hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandığı yönündeki bilgileri de hatırlattı.
“YALNIZCA FAİLLER DEĞİL, İHMALİ OLAN YÖNETİCİLER DE HESAP VERMELİ”
Yaşananların yalnızca bireysel sorumluluklarla açıklanamayacağını vurgulayan Bozan, “Devlet koruması altındaki çocukların güvenliğini sağlamakla yükümlü olan kurumlarda böylesine ağır iddiaların ortaya çıkması, idari denetim mekanizmalarının da sorgulanmasını gerektiriyor. Olaylarda ihmali, kusuru veya sorumluluğu bulunan herkes, hangi görevde olursa olsun hukuk önünde hesap vermelidir.” dedi.
“BU OLAYIN ÜZERİ ÖRTÜLEMEZ”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrıda bulunan Bozan, “Şiddete maruz bırakılan tüm çocukların güvenliği derhal sağlanmalı, olayın tüm yönleri şeffaf biçimde ortaya çıkarılmalı ve benzer ihmallerin tekrar yaşanmaması için gerekli yapısal adımlar atılmalıdır. Devlet koruması altındaki çocukların dahi güvende olmadığı bir tablo kabul edilemez. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.