Koray Ünlü
Seçer, konuşmasında CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğuna dikkat çekerek, partiye bağlılığını vurguladı. Seçer, “Biz her zaman Mustafa Kemal’in yolundayız ve CHP’li olmaktan da övünüyoruz. Hiç çekinmeden, gönülden, samimiyetle söylüyorum. Bizler Atatürk’ün kurduğu bu köklü çatı altında CHP’nin değerleriyle büyüdük. Bu köklü çatıya ve bu değerlere yürekten bağlıyız” dedi.
“PARTİMİZİ KORUMAK, KOLLAMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ”
CHP’nin kendisi ve partililer açısından önemli bir geçmişe sahip olduğunu belirten Seçer, “Partimizin bize çok emeği var. Bizim de partimizde yıllarımız var, çok köklü, güçlü bir geçmişimiz var. Partimizi korumak, partimizi kollamak bizim en öncelikli görevimizdir. Bugüne kadar CHP’yi yüceltmek için mücadele ettik, bundan sonra aynı mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Seçer’in bu sözleri, CHP içerisinde devam eden kurultay ve genel başkanlık tartışmalarının gölgesinde dikkat çekti.
DAHA ÖNCE ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERMİŞTİ
CHP’de daha önce gündeme gelen “mutlak butlan” kararının ardından Seçer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e destek veren açıklamalarda bulunmuştu.
Seçer, o dönemde yaptığı açıklamada, “Hakkın, adaletin yanındayız. Görüşlerimi merak ediyorsanız hakkın, adaletin yanındayım. Ben seçilmiş insana saygı duyarım. Bu partinin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel’dir” demişti.
Seçer ayrıca CHP’de kararın kurultay tarafından verilmesi gerektiğini savunarak, “Bir başkası kurultayda çıkar karşısına, daha iyi şeyler söyler, bu partinin tabanına umut olur, der ki partili, delege ben bunu takdir ediyorum, bu daha iyi yapacak gibi. Sayın Özgür Özel’in de talebi bir an önce kurultay gelsin değil mi? Bizim hepimizin talebi budur. Kurultay karar versin” ifadelerini kullanmıştı.