Koray Ünlü
TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu’nda gözler Türkiye Kupası’na çevrildi. Ligde oynadığı ilk iki karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılarak sezona kötü bir başlangıç yapan kırmızı-lacivertli ekip, kupa mücadelesinde moral bulmayı hedefliyor. Yeni Mersin İdman Yurdu, Türkiye Kupası 1. Tur karşılaşmasında Bucak Oğuzhanspor ile karşı karşıya gelecek. Mersin ekibi, 16 Eylül Çarşamba günü oynanacak mücadelede rakibini kendi sahasında ağırlayacak. Karşılaşmada turu geçen taraf olmak isteyen kırmızı-lacivertliler, hem kupada yoluna devam etmek hem de ligde yaşanan kötü gidişatın ardından moral kazanmak istiyor.
HEDEF TURU GEÇMEK
Ligde ilk iki haftada istediği sonuçları alamayan Yeni Mersin İdmanyurdu, Türkiye Kupası’nı çıkış için önemli bir fırsat olarak görüyor. Sezonun ilk maçında sahasında Mazıdağı Fosfat Spor’a 3-1 mağlup olan Mersin temsilcisi, ikinci hafta mücadelesinde ise Erciyes 38 FSK karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 yenik ayrıldı. İki maç sonunda puanla tanışamayan kırmızı-lacivertliler, ligdeki kötü başlangıcı kupada telafi etmek istiyor. Teknik Direktör Gürsoy Turan yönetiminde hazırlıklarına başlayan Yeni Mersin İdman Yurdu, Bucak Oğuzhanspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura yükselmeyi amaçlıyor. Ligde oynanan Erciyes 38 FSK karşılaşmasının ardından kısa süreli dinlenme yaşayan Mersin ekibi, kupa maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Gürsoy Turan yönetimindeki antrenmanlarda futbolcuların fiziksel ve mental olarak karşılaşmaya hazırlanmasına ağırlık veriliyor.
Kırmızı-lacivertli teknik heyet, ligde alınan iki mağlubiyetin ardından oyuncuların moral ve motivasyonunu yükseltmeye çalışırken, kupa maçının takım açısından yeni bir başlangıç olmasını istiyor.