Orman yangınlarına karşı yol kenarlarında güvenli hat oluşturuluyor


 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ormanlık alanlardan geçen yol kenarlarında yanıcı maddelerin azaltılması ve yangınların hızlı yayılmasının önlenmesi amacıyla bakım ve temizlik çalışmalarına yönelik eğitim gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de ormanların yangınlardan korunmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, ormanlık alanlardan geçen yol kenarlarında gerçekleştirilecek temizlik, bakım ve biyokütle azaltma çalışmalarına ilişkin eğitim düzenlendi. Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen teorik eğitime, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin başkanlık etti. Eğitime Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Süleyman Nafile, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper, Silvikültür Şube Müdürü Ferhat Kaya, Erdemli Orman İşletme Müdürü Mehmet Akbudak, işletme müdür yardımcıları ve şefler katıldı. Teorik eğitimin ardından çalışmalar arazide uygulamalı olarak devam etti. Mersin Orman Bölge Müdürü Zafer Kızıl’ın katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalarda, orman yollarının kenarlarındaki yanıcı maddelerin azaltılması, yangının hızlı şekilde yayılmasının önüne geçilmesi ve yangınlara müdahaleyi kolaylaştıracak güvenli hatların oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

Orman yangınlarına karşı önleyici tedbirlerin önemine dikkat çekilen çalışmalarda, yol kenarlarındaki bitkisel ve diğer yanıcı materyallerin azaltılmasıyla yangının ilerleme hızının düşürülmesi ve ekiplerin yangına müdahalesinin kolaylaştırılması hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 

 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber