Hediye Eroğlu
Mersin Valiliği himayesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Müstakil Sanayici ve İş İnsanları Derneği(MÜSİAD) Mersin Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında 19 okulda ‘cuma mescitleri’ oluşturulması eleştirilere neden oldu.
“İTİRAZIMIZ HERHANGİ BİR İNANCA DEĞİL”
KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Mersin Şubesi, gazetemize özel yaptığı değerlendirme ile projenin, eğitimdeki önceliklerin ne olması gerektiği sorusunu bir kez daha gündeme getirdiğine dikkat çekti.
Açıklamada “Eğitim Sen olarak öğrencilerin inanç ve ibadet özgürlüğüne saygı duyuyoruz” denilerek, itirazın herhangi bir inanca değil; kamusal eğitim alanının belirli bir inanç anlayışı doğrultusunda biçimlendirilmesine ve eğitimin gerçek ihtiyaçlarının geri plana itilmesine yönelik olduğu vurgulandı.
“TEMEL SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLERKEN KAMU KURUMLARININ ÖNCELİĞİ MESCİT PROJELERİ DEĞİL”
Açıklamada, “Bugün okullarımızın dersliğe, laboratuvara, kütüphaneye, spor ve sanat alanlarına ihtiyacı vardır. Binlerce öğrenci okula yeterli beslenemeden gelirken ücretsiz ve nitelikli bir öğün yemek ile temiz içme suyu ihtiyacı dahi kamusal olarak karşılanmamaktadır.
Bu temel sorunlar çözüm beklerken kamu kurumlarının önceliği mescit projeleri değil; çocukların eşit, parasız, laik, bilimsel ve nitelikli eğitim hakkını güvence altına almak olmalıdır.
Kamu kaynakları ve olanakları çocukların gerçek ihtiyaçlarına ayrılmalı; okullarımız dersliksiz, laboratuvarsız, kütüphanesiz, çocuklarımız yemeksiz ve temiz susuz bırakılmamalıdır.” ifadelerine yer verildi.