Haber Merkezi
Yeni Parti Mersin teşkilatında il başkanlığı için gerçekleştirilen ön seçim ve kongre süreci tamamlandı. Partinin kurucu Mersin İl Başkanı Cengiz Gökçel, 13 ilçede yapılan ön seçimde üyelerin büyük bölümünün desteğini alarak ilk sırada yer aldı. Ön seçim sonuçlarının ardından gerçekleştirilen il kongresinde de yeniden il başkanı seçilen Gökçel, görevini sürdürme hakkı kazandı. Yeni Parti Mersin İl Başkanlığı için gerçekleştirilen ön seçimde Cengiz Gökçel, Ahmet Yorgun ve Baykal Arıdeniz yarıştı. İl genelindeki kesin sonuçlara göre Gökçel 7 bin 577 oy alarak ilk sırada yer alırken, Ahmet Yorgun 2 bin 206 oy, Baykal Arıdeniz ise 438 oy aldı.
Ön seçim sonuçlarıyla rakiplerine önemli bir fark atan Gökçel, il başkanlığı yarışını önde tamamladı. Kongrede yeniden il başkanlığına seçilmesiyle birlikte partinin Mersin teşkilatındaki görevine devam edecek olan Gökçel, üyelerin desteğini arkasına aldı.
İlçe sonuçlarında da Cengiz Gökçel'in üstünlüğü dikkat çekti. Toroslar ilçesinde yapılan ön seçimde Gökçel 769 oy alarak ilk sırada yer aldı. Ahmet Yorgun 101 oyda kalırken, Baykal Arıdeniz'e 5 oy çıktı.
Toroslar'daki sonuçlar, Gökçel'in ilçedeki üyelerden aldığı desteği ortaya koydu. Üç adayın yarıştığı seçimde Gökçel, rakiplerine büyük fark attı.
TARSUS'TA 531 OY ALDI
Tarsus'ta gerçekleştirilen ön seçimde ise Cengiz Gökçel 531 oy alarak ilk sırada yer aldı. Gökçel'in rakibi Ahmet Yorgun 243 oy alırken, Baykal Arıdeniz 9 oyda kaldı. Seçimde 6 oy geçersiz sayıldı.
Akdeniz ilçesi teşkilatından yapılan açıklamada da ön seçimde Cengiz Gökçel'e güçlü destek verildiği belirtildi. Açıklamada, Akdeniz ilçesindeki üyelerin yaklaşık yüzde 90'ının tercihini Gökçel'den yana kullandığı ifade edilerek, yeniden il başkanı seçilen Gökçel'e başarı dilekleri iletildi.
İlçelerden gelen sonuçlar, ön seçim sürecinin Yeni Parti Mersin teşkilatı açısından önemli bir sınav olduğunu ortaya koyarken, yarışın ardından gözler yeni dönemde izlenecek siyasi çalışmalara çevrildi.
“MERSİN'DE SÖZ DE KARAR DA ÖRGÜTÜN”
Yeni Parti Mersin teşkilatından seçim sonuçlarının ardından yapılan açıklamada, ön seçimin üyelerin özgür iradesini yansıttığı vurgulandı. Açıklamada, kurucu İl Başkanı Cengiz Gökçel'in üyelerin güçlü desteğiyle yeniden il başkanlığı görevine seçildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Mersin'de söz de karar da örgütün! Kurucu İl Başkanımız Sayın Cengiz Gökçel, üyelerimizin özgür iradesi ve örgütümüzün güçlü desteğiyle Yeni Parti Mersin İl Başkanlığı görevine seçilmiştir. Bu sonuç, yalnızca bir seçim değil; ortak iradenin, örgütlü mücadelenin ve birlikte geleceği kurma kararlılığının göstergesidir. Sandığa giderek iradesini ortaya koyan, partimize inanan ve bu sürece katkı sunan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.
Şimdi birlik olma, omuz omuza çalışma ve mücadelemizi büyütme zamanı. Mersin'de halkın sesini daha güçlü duyurmak, örgütümüzü büyütmek ve daha aydınlık bir gelecek için hep birlikte çalışacağız. Mersin için, halkımız için, birlikte başaracağız!”
Ön seçimde elde ettiği oylarla rakiplerini geride bırakan ve il kongresinde yeniden başkan seçilen Cengiz Gökçel, Yeni Parti'nin Mersin teşkilatında görevini sürdürecek. Seçim sürecinde üyelerin katılımı ve örgütün iradesi ön plana çıkarken, kongre sonrasında birlik ve beraberlik mesajları verildi.