Haber Merkezi
Mersin’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri, uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte 12-18 Ekim 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar kapsamında uyuşturucuyla bağlantılı 128 olay meydana geldi. Gerçekleştirilen operasyon ve çalışmalarda 148 şüpheli yakalanırken, adli işlemlerin ardından 13 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Aramalarda 6 bin 94 adet uyuşturucu hap, bir kilo 764 gram uyuşturucu madde, 5 tabanca ve 84 adet tabanca fişeği bulundu.
Mersin’de uyuşturucuyla mücadele yalnızca operasyonlarla sınırlı kalmadı. Önleyici faaliyetler kapsamında ailelere ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları da gerçekleştirildi.
En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında düzenlenen 28 oturumda 3 bin 111 anneye uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Narko-yetişkin faaliyetleri çerçevesinde ise 39 oturum düzenlendi. Bu etkinliklerde toplam 6 bin 336 kişiye bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Sunumlarda ayrıca NARVAS ve UYUMA projeleri tanıtılarak vatandaşların uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalıklarının artırılması hedeflendi.