PROJE ÜRETTİ HİBEYİ KAPTI!


 

Ürettiği projeler ile Mersin’in, Avrupa Birliği’nden en çok destek alan kurumlarından olan Toroslar Belediyesi, “Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi Projesi” ile yine hibe desteği almaya hak kazandı.

Proje kapsamında; ilk etapta 80 şiddet mağduru kadın ve dezavantajlı gruptan insana tekstil sektöründe girişimcilik ve istihdam imkanı sağlanacak. Ayrıca küçük ölçekli girişimcilerin desteklenmesi de sağlanacak. 140 bin Avro bütçeli proje bir yılda tamamlanacak. 

SONER AYDIN

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) hibe desteği ile hayata geçireceği; “Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi Projesi” ile; dezavantajlı kişilerin tekstil sektöründe istihdamının sağlanması ve küçük ölçekli girişimciliklerinin desteklenmesini sağlayacak. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı koordinesinde Toroslar Belediyesi, İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İSGEV) ile Günebakan Kadın Derneği işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında; ilk etapta 80 şiddet mağduru kadın ve dezavantajlı gruptan insana tekstil sektöründe girişimcilik ve istihdam imkanı sağlanacak. Ayrıca küçük ölçekli girişimcilerin desteklenmesi de sağlanacak. 140 bin Avro bütçeli proje bir yılda tamamlanacak. 

“ALMANYA’DAN 600 BİN EROLUK DESTEK”
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile proje hakkında kamuoyunu bilgilendiren Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna, projeye birçok kurum destek verdiğini dile getirerek, destekçilere teşekkür etti. Almanya ile yaptıkları görüşmelerin ardından 600 bin Avro’luk malzeme ve alt yapı desteği alma hakkı kazandıklarını belirten Tuna, şunları söyledi; “Bölgemizde işsizlik sıkıntısı yaşanmakta. Ayrıca özellikle iş adamlarımızın nitelikli ara eleman sıkıntısı çektiğini biliyoruz. Ekonomik anlamda dezavantajlı kadınlarımıza bu eğitimi verip iş hayatına sunacağız. İş adamlarımız daha güvenlikli olduğu için Toroslar’ı tercih ediyorlar. Şuana kadar 24’e yakın iş adamı bölgemizde ve 5 bine yakın insan yanlarında çalışıyor. Atölyelerden çıkan atık malzemelerin toplanması noktasında yeni bir proje üretmeye çalışıyoruz. Günde yaklaşık 3-4 ton gibi tekstil atağı ortaya çıkıyor. İşimiz bu, insanların güvenli, huzurlu bir yaşam sürmesini sağlamak. İnsanlara meslek öğretmek, iş sahibi yapmak kadar güzel bir şey yok” diye konuştu.

“TORTEK İLE 17 BİN KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLDU”
Toroslar Belediyesi bünyesinde yer alan TORTEK’in 58 merkezde kurs verdiğini kaydeden Başkan Tuna, bugüne kadar 17 bin insanın bu kurslardan yararlandığının altını çizdi. 2004 yılında göreve geldiklerinde toplumun her kesimiyle, sivil toplum örgütleriyle diyalog kurduklarını vurgulayan Başkan Tuna, “İlk projemiz aşçılık alanında başladı ve hiç proje hazırlamasını bilmiyorduk. Bir hafta kala bir şeyler hazırladık ve gönderdik. Sonrasına kendimizi geliştirdik. Bugün TORTEK 58 lokal yerde kurs veriyor. 17 bin insanımızın hocalarımızın nezaretinde el becerilerini geliştirip meslek sahibi yaptık. Birçoğu girişimci oldu. Bölge sosyal doku anlamında da Türkiye’nin her tarafından gelen insanların yaşam alanı seçtiği bir yer. Bu kurs merkezleri oraya gelen kursiyerlerin tanışmasına kaynaşmasına ve dostlukların oluşmasına katkı sağlıyor. Biz durmuyoruz, bölgede işsizlik sıkıntısı yaşanıyor” dedi.
Lansman sonrasında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamları ile bir araya gelerek önümüzdeki süreçte atılacak adımlar için fikir alışverişinde bulundu.

PROJENİN HEDEFİ
Projenin ana hedef grupları; şiddet mağduru olmuş ve çalışmak isteyen kadınlar, sığınma evlerinde kalan kadınlar, gecekondu bölgesinde yaşayanlar dahil olmak üzere yoksul veya yoksulluk riski altında bulunan kişilerle yerinden olmuş kişiler. Bu kapsamda toplam 80 kişi proje çalışmalarından faydalandırılacak. Proje kapsamında 4 mesleki eğitim kursu ile 20 seminer düzenlenecek. Toplumsal hayata entegrasyonu destekleyici 4 sosyal faaliyet düzenlenecek. Kursiyer 80 kişiye meslek sertifikaları verilecek, kamu tarafından sağlanan girişimcilik ve istihdam destekleri konusunda bilgilendirilecek ve tekstil sektöründe meslek edindirilecek. Ayrıca bu kişiler iş hukuku, haklar, iletişim becerileri konularında bilgilendirilecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci geliştirilecek. En az 20 kişiye bire bir psikolojik rehberlik hizmeti verilecek. En az 5 kişi, uzmanlardan girişimcilik rehberliği alacak. En az 60 kişi, işyeri stajı yapacak. Kursiyerlerin tamamı işverenler ile buluşturulacak. Yine proje kapsamında İSGEV Tekstil Eğitim Atölyesi’nin makine parkının eksikleri giderilerek göçle gelenlerin yoğun olduğu Toroslar Belediyesi sınırları içindeki mahalleler gelişmiş bir mesleki eğitim merkezine kavuşturulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA