KADIN; İŞ HAYATINDA ŞİDDETE MARUZ KALIYOR


 

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından ‘Üniversite Ortamında Şiddet’ konulu forum düzenlendi.

Doç. Dr. Sıdıka Gizir; “Çalışma yaşamında kadının cinsiyetine bağlı olarak meslek ayrımcılığı yaşadığını görüyoruz. İşe alım şartları, işten çıkarma, maaş, sosyal güvence gibi konularda da kadın ekonomik şiddete maruz kalıyor”.

 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında ‘Çalışma Yaşamında Kadına Yönelik Şiddet’ konulu konferans ve ardından ‘Üniversite Ortamında Şiddet’ konulu forum düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner “Çalışma Yaşamında Kadın” ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıdıka Gizir ise “Çalışma Yaşamında Kadına Yönelik Şiddet” konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler. Ayrıca Sağlık Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Asiye Uzel, “Üniversite Ortamında Şiddet” konulu forumun moderatörlüğünü yürüterek öğrencilerin sorun ve şikâyetlerini dinledi.

Kadın sorunlarına duyarlı bir merkez olduklarını ve kadına yönelik şiddetin ağırlıklı çalışma alanlarından biri olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Taner, son yıllarda kadına yönelik şiddet bağlamında mobbing ve cinsel şiddet ağırlıklı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Cinsel şiddetin, toplumda kadınların daha fazla maruz kaldığı ve ağır bedeller ödediği travmatik bir olgu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Taner; “Kadın olmak zor. Toplumun size biçtiği roller var bunların dışına çıkmak zor” dedi.

Doç. Dr. Sıdıka Gizir ise “Ataerkillikte, kadının yaşamında erkeğin karar verici olması gibi bir gerçeklik söz konusu. Böyle bir durumda, biyolojik temelli olmaktan çok toplumsal temelli cinsiyet rolleri ortaya çıkıyor ve kadının rolü toplum içerisinde belirleniyor. Kadına en uygun rol ev hayatında yer alması olarak görülüyor ve iş hayatına giren kadına da bu rol uygun bulunuyor. Çalışma yaşamında kadının cinsiyetine bağlı olarak meslek ayrımcılığı yaşadığını görüyoruz. İşe alım şartları, işten çıkarma, maaş, sosyal güvence gibi konularda da kadın ekonomik şiddete maruz kalıyor” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Asiye Uzel’in moderatörlüğünde, ‘Üniversite Ortamında Şiddet’ konusu tartışmaya açılarak öğrencilerin şikâyet ve sorunlarının dinlenmesiyle konferans sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA