Âşık Veysel Şatıroğlu’nun oğlu Bahri Şatıroğlu ve eşi Suzan Şatıroğlu, Aşıklar; Âşık Biçare, Mustafa ve Onur Talipoğlu’nun konuk olarak katıldığı program, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın açılışı Âşık Veysel'in hayatının anlatıldığı ve ozanın görüntülerinden oluşan sinevizyonla yapıldı. Kültür ve Edebiyat Topluluk Danışmanı ve Türk Dili Bölümü öğretim elemanı Okt. Döndü Can’ın moderatörlüğünde Bahri Şatıroğlu ve eşi Suzan Şatıroğlu’yla “Babam Âşık Veysel” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Âşık Biçare, Mustafa ve Onur Talipoğlu ise büyük halk ozanının kendi türküleriyle bir dinleti sundu.
“SADECE BİZİM DEĞİL, BÜTÜN KÖY HALKININ BABASIYDI VE MEMLEKET AŞIĞIYDI”
Bahri Şatıroğlu, babası Âşık Veysel’in doğumundan gözlerini kaybetmesine, sazla tanışmasından vefatına kadar merak edilen birçok konuyu ve babasıyla olan anılarını anlattı. Büyük ozanın 7 yaşından beri karanlık dünyasında halk aşığı olarak yaşadığını söyleyen Bahri Şatıroğlu, “Sadece bizim değil, bütün köy halkının babasıydı ve memleket aşığıydı” dedi. Âşık Veysel’in bir kayınbabadan çok daha ötesi olduğunu söyleyen ve büyük ozanla unutamadığı anılarını anlatan Suzan Şatıroğlu ise “Âşık Veysel, hisleriyle görebilen bir insandı. Yüzümüz asık olduğunda, ne oldu yüzünüz neden asık diye sorardı. Her işini kendi yapar, tek başına köyün içinde gezerdi. Gözü gönlü tok, kendinden önce köylüsünü düşünen bir insandı” ifadelerine yer verdi.
Program, Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çıblak Coşkun ve Okt. Döndü Can tarafından; Bahri ve Suzan Şatıroğlu, Âşık Biçare, Mustafa ve Onur Talipoğlu’na teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.