Otogar ihalesi yenilenecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Otogar ihalesi yenilenecek


 

Şimşek Group Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin (MEŞOT) ihalesinin Danıştay tarafından iptal edilmesine yönelik sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kararın Mersin Büyükşehir Belediye’sini zor durumda bırakacağını belirtti.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayının 2. Birleşiminde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, yaptığı açıklamada Danıştay’ın otogar ihalesini iptal ettiğini duyurması üzerine Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) İşletmecisi Şimşek Group Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

“OTOGAR SORUNUNA BİRİLERİ ÇÖZÜM BULMUŞ GÖRÜNÜYOR”

Danıştay’ın iptal kararının yerinde olduğu belirten Şimşek, firma olarak MEŞOT’ta karşılaştıkları maddi ve manevi zararların karşılanmasını beklediklerini söyledi. Şimşek, “Danıştay’ın ihaleyi iptal kararı ile umutlarımız yeniden yeşerdi. Eğer bu karar doğru ise Şimşek Grup olarak tüm maddi manevi zararlarımız karşılanacak. İhalenin başında itiraz edilen bir dilekçe karşılığında ihalenin iptali istenmiş ve Danıştay bu itirazı 2 sene sonra kabul edip ihaleyi iptal etme kararı vermişse; buda bizim 2 yıllık tüm zararlarımızın karşılanacağı, maddi manevi tazminat hakkımızın doğacağı ve bunun bizim için umut verici bir gelişme olduğunu sizlerle paylaşmak istedik. Sonunda çözümsüz olan otogar sorununa birileri çözüm bulmuş görünüyor. İnşallah her şey umduğumuz gibi olur. Kimse daha fazla zarar görmeden sorunlar bitmiş olur” cümlelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BİR KEZ DAHA ZOR BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA GELDİ”

Otogar ihalesinin iptal edildiğine dair yerel basında çıkan haberlerde ihalenin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dava edilip iptal edildiğini düşünülmesine sebep olduğunu ancak hukuki sürecin ihaleye giren diğer firmalar tarafından Danıştay a taşındığını söyleyen Şimşek “Sonuç olarak ihalede haksızlık ve usulsüzlük kararı verilmiştir. Bu kararda ihaleyi alan Şimşek Gruop'u bağlayan hiçbir şey yoktur. Bugüne kadar Halit Şimşek'in iyi niyet ile yaptığı tüm girişimleri reddeden Büyükşehir maalesef ki Danıştay’ın aldığı karar ile bir kez daha zor bir durumla karşı karşıya gelmiştir” diye konuştu.

BU AŞAMAYA NASIL GELİNDİ?

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından MEŞOT içerisinde bulunan 81 bağımsız işyeri ihalesi 11.02.2013 tarihinde yapılmıştı. 10 firma ihale şartnamesini almış ancak ihaleye 5 firma katılmış, ihale yıllık 20 milyon lira ile Şimşek Group üzerinde kalmıştı. Daha sonra ihaleye katılan bazı otobüs firmalarınca Mersin 2. İdare Mahkemesinde dava açılmıştı. İdare mahkemesine açılan dava, 26.02.2015 tarihinde Mersin Büyükşehir lehine sonuçlanmış ancak taraflar arasındaki sorunlar devam etmişti. Bunun üzerine diğer firmalar Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin almış olduğu kararı 2015 yılında Danıştay’a taşımıştı. Son olarak Danıştay 13. Dairesi MEŞOT ihalesine ilişkin 2015/4192 Esas ve 2016/3440 nolu kararı  ile  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyi Devlet İhale Mevzuatına uygun olmayan şekilde hazırladığına karar vererek ihaleyi iptal etti. Danıştay 13. Dairesi, “81 işyerinin topluca ihale edilmesinin yeterli sayıda katılımcının ihaleye iştirak etmesini zorlaştırması nedeniyle katılımcı sayısını düşürdüğü, 81 bölüm için sadece 5 farklı firmanın yarıştığı dikkate alındığında yeterli rekabet ortamının oluşturmadığı, Şehirlerarası terminal işletmelerinin vazgeçilmezi olan otobüs firmalarına yer kiralanması ihalenin doğrudan bu hizmeti verenlere yapılması gerekirken bu bağımsız bölümleri kiraya verecek olan aracı firmaya ihale edilmesi Devlet İhale Mevzuatının amacı ile bağdaşmadığından söz konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır” hükmünü verdi.

Danıştay 13. Dairesi ayrıca  1.359 Lira 35 kuruş olan yargılanma masraflarının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verdi.     


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA