KABUS GİBİ GEÇTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KABUS GİBİ GEÇTİ!


 

Türkiye acılı bir yılı daha geri bıraktı. Art arda gelen şehit haberleri, iş ve kadın cinayetleri ülkeyi adeta yasa boğdu. Bu olaylarda ölüm haberlerinin en fazla alındığı kentlerden biri de Mersin oldu.

SONER AYDIN

Türkiye’de acılı haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle asker ve polislere yönelik bombalı saldırılar, Suriye’den gelen şehit haberleri ülkeyi yasa boğdu. Geri bıraktığımız yılda kadın katliamları, Adana’da kız öğrenci yurdunda çıkan yangın faciası ve iş kazaları acıyı bir kat daha arttırdı. 2016’da yaşanan bir diğer acılı olay ise 15 Temmuz darbe ve Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne yönelik terör saldırısı girişimi oldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Kemal Cındız, ülkemizin 2017’de şehit acısı yaşamamasını temenni etti. 2016’daki şehitlerin yürekleri yaktığını vurgulayan Cındız, “Gaziler Derneği olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Evet, şehitler verdik, şehitler her zaman olacaktır ama inşallah 2017’de bu kadar şehit vermeyiz. Ülkemiz barış, refah, mutluluk içersinde olur. Askerlerimiz sağ salim evlerine döner” dedi. 

“12 ASKER, 5 POLİS TOPRAĞA VERİLDİ”
Mersin 2016’da şehit haberleri ile yıkılan şehirlerin başında geldi. Hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarda, asker ve polise yönelik bombalı saldırılarda yaşamını yitiren 12 asker ve 5 polisini Mersin’de toprağa verildi.

“35 KİŞİ İŞ CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ”  
2016 yılı iş cinayetlerinin zirve yaptığı yıllardan biri oldu. 2015 yılında 1730 işçi yaşamını yitirirken, sadece 2016’nın ilk 11 ayında en az 1816 işçi hayatını kaybetti. Mersin’de ise 2015’te 37 ölürken, yine 2016’nın sadece ilk 11 ayında bu rakama ulaşıldı. Mersin’de 2016’nın ilk 11 ayında 35 iş yaşamını yitirdi. 

“KADINA ŞİDDET DURMUYOR”
İstatistiklere göre, 2015 yılında Türkiye'de 309'u silahlı, toplam 414 kadın cinayeti yaşandı. Çoğu ağır 91 kadın ve aile bireyi de bu şiddet vakalarında yaralandı. Geçtiğimiz yıl Mersin’de11 kadın erkek terörüne kurban giderken, 4 kadın ise yaralandı. 2016 yılına baktığımızda ise erkekler 11 Ayda 236 kadın öldürdü, 368 kız çocuğunu istismar etti. Mersin’de ise 2016’nun ilk 11 ayında 5 kadın cinayete kurban giderken, 3 kadının ise intihar ettiği öne sürüldü. 

“YILI SELLE KAPATTIK”
Mersin kabul gibi geçen 2016’yı 29 Aralık 2016 Perşembe yaşanan sel felaketi ile geride bıraktı. Perşembe gece saatlerinde başlayan sağanak yağış beraberinde sel felaketini getirdi.  Sel felaketinde 3 vatandaş yaşamını yitirirken, biri bebek kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Hayatı felç eden sel felaketinde yüzlerce ev ve araç sular altında kalırken yine tarım arazileri selde büyük zarar gördü.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA