95 YILLIK GURUR… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

95 YILLIK GURUR…


 

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yılı bugün çeşitli törenlerle kutlanacak.

Resmi tören Mersin Valiliği tarafından düzenlenecek. Kutlamalar kapsamında sabah 09.00’da Tren Garı’nda temsili olarak milis kuvvetleri karşılanacak. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek olan kortej, kutlamalara burada devam edecek. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, halkın Kurtuluş Günü’nü kutlayacak. Törende daha sonra günün anlamına ilişkin konuşmalar ve halk oyunları gösterileri yer alacak. Havanın yağışlı olması durumunda ise kutlamalar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Öte yandan, -    Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında düzenleyeceği Mustafa Ceceli konseri, 29 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi nedeniyle iptal edildi.

MERSİNLİLER MERSİN’E SAHİP ÇIKIYOR
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yayınladığı kutlama mesajı ile Mersinlileri kutladı. Çakacak, “Milletimiz, tarihi boyunca istiklaline ve istikbaline yönelik yapılan tüm saldırılara birlik ve beraberlik ruhu içerisinde karşı koyarak kardeşliğine, vatanına ve mukaddesatına kast edenlere asla geçit vermemiştir. Milletimiz; Kurtuluş Savaşı’nda türlü imkânsızlıklara ve yoksunluklara rağmen esarete asla boyun eğmeyeceğini, rengini Vatanın her karış toprağı uğruna canını feda etmekten kaçınmayan aziz şehitlerimizin kanından alan al yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar göklerde dalgalandıracağını tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir. Vatanın dört bir yanında olduğu gibi Mersinliler de bağımsızlık mücadelesini en güçlü şekilde vererek, şanlı tarihimizin altın sayfalarında yer alan destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferle, 3 Ocak 1922 tarihinde Mersin’i esaretten kurtarmıştır. Farklı inanç, kültür ve etnik yapıdan vatandaşlarımızın bir arada yaşadığı, sahip olduğu farklılıkları millet çatısı altında birlik ve beraberlik, kardeşlik ruhu içerisinde buluşturan Mersinliler, Büyük Önder’in ifadesi ile Mersin’e sahip çıkmaya ve Mersin’de hayat bulan barış ve dostluk medeniyetini sonsuza kadar yaşatmaya devam edecektir. Mersinliler olarak bundan sonra da karşılaşacağımız her badireyi birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz, kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece rahatlıkla aşacağımıza olan inancımızla, Mersinimizi ülkemizin belirlemiş olduğu hedeflere en fazla katkıyı sunan en müreffeh illerden biri yapmak için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Milletimizin gücünü Mersin’den tüm dünyaya gösteren şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. (Bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA