ATAŞ İŞÇİLERİNDEN İŞVERENE UYARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATAŞ İŞÇİLERİNDEN İŞVERENE UYARI!


 

Mersin’de ATAŞ’a bağlı Petro-Tek firmasında işten çıkartılan 17 taşeron işçi, işvereni uyardı.

İşçiler yarına kadar atılan 17 işçinin işe geri alınmaması halinde eyleme geçeceklerini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin’de Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.’ye (ATAŞ) bağlı 5 taşeron firmadan biri olan Petro-Tek 24 taşeron işçiden Disk Genel-İş Sendikası’nda örgütlü 17’sini sözleşmeleri bittiği gerekçesiyle kapı önüne koydu. Yeni yıla girerken işten çıkartılmaları karşısında isyan eden işçiler, 17 işçinin tamamının işe alınmasını talep etti. İşverene yarın kadar süre veren işçiler aksi halde fabrika önünde eyleme geçip demokratik haklarını kullanacaklarını belirtti.

“KOŞULLARIMIZ GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR”
ATAŞ’ın ağır iş bölümlerinden biri olan dolum tesisinde çalışan işçiler yaklaşık 6-7 aydır bir dizi sorun yaşadıklarını anlattı. Her işçinin ortalama 10 yıldır ATAŞ’ta çalıştığını dile getiren işçiler, işvereninin maaşlarında da kesinti yaptığını belirtti kaydetti. Daha önce ağır iş kolunda çalıştıkları için asgari ücretin yüzde 25 fazlasını aldıklarını ancak son aylarda maaşlarının asgari ücrete çekildiğini belirten işçiler, iş yeri koşullarından da dert yandı. İş yerine çıkan yemeklerin besin değeri açısından yeterli olmadığını vurgulayan işçiler, iş yeri temizliği ve koruyucu önlemlerden de faydalanamadıklarını öne sürdü. 

“ATAŞ ÖNÜNDE EYLEME GEÇECEĞİZ” 
İşçiler adına açıklama yapan Disk Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy, yeni yılla birlikte işçi ve emekçilerin üzerindeki baskıların arttığını söyledi. ATAŞ’ta kapı önüne konulan 17 işçinin işlerine dönmesi için bugün işveren ile son kez bir görüşme yapacaklarını dile getiren Göksoy, işçilerin geri alınmaması halinde her türlü demokratik haklarını kullanacaklarını belirtti. İşçilerin hukuksuz bir şekilde çıkartıldığını kaydeden Göksoy, “Biz Disk Genel-İş Sendikası olarak buradan uyarı yapmak istiyoruz. ATAŞ’ın gerçek sahipleri olan işçilerle birlikte bu hukuksuzluğa karşı duracağız. Çarşamba gününe kadar işçiler geri alınmazsa hakkımızı alana kadar ATAŞ önünde eylem yapacağız” dedi. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA