Otogarda sessiz ihale | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Otogarda sessiz ihale


 

Mersin’de ihalesi iptal edilen otogarda yazıhaneler sessiz, sedasız bir şekilde yeniden kiralandı. Yazıhaneleri kiralayan esnaf, “Yeter artık, yıllardır çile çekiyoruz. Bu sorun bitse de kurtulsak” diye dert yandı.

SONER AYDIN

Mersin’de sorunları bir türlü çözülemeyen, zaman zaman istenmeyen görüntülere sahne olan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) ihalesi iptal edilen 40 yazıhane için yeniden ihaleye çıkıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihale öncesi belediye önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İhale sürecinde önceki ihaleye oranla herhangi bir tartışma yaşanmazken, 40 yazıhane sessiz sedasız kiraya verildi.

“KAFAMIZ RAHAT BİR ŞEKİLDE HİZMET VERMEK İSİTORUZ”
Otogarda gerçekleştirilen ilk ihaleyi kazanan Şimşek Grup’tan yazıhane kiralayan esnaf tekrar ihaleye girdi ve kendi yerlerini kiraladı. Fiyatları metrekaresine göre 40 ila 52 bin lira+KDV arasında değişen 40 yazıhanenin tamamı kiraya verildi. Yazıhaneleri 3 yıllığına kiralayan otogar esnafı süreçten dolayı yetkililere tepki gösterdi. Otogarın açıldığı günden bu yana sorunların bitmediğini artık önlerini görmek istediklerini belirten esnaf, “İlk ihaleden sonra yüksek kiralar nedeniyle esnaf otogara girmedi. Eski otogar önünde çadır otogar kuruldu. İnsanlar yol üstünden, petrollerden otobüslere binmek zorunda kaldı. Bu yüzden bir kadın yaşamını yitirdi. Şimdi yeniden ihaleye girdik. Umarım bundan sonra yeni bir kriz yaşanmaz biz de kafamız rahat bir şekilde halka hizmet veririz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA