Güzelyayla Göleti’nin ihalesi bu ay yapılacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güzelyayla Göleti’nin ihalesi bu ay yapılacak!


 

Arslanköy’ün Kurtuluş Günü Etkinlikleri’ne katılmasının ardından Kızılbağ İlk ve Orta Okulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Vali Özdemir Çakacak, son olarak Güzelyayla Mahallesinde bulunan bir kıraathanede mahalle sakinleriyle buluştu.

Buluşmada Vali Çakacak’a; Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne eşlik etti.

Burada Güzelyayla Mahalle Muhtarı Yasin Öz’den mahalle ile ilgili bilgi alan Vali Özdemir Çakacak, bir süre vatandaşlarla sohbet ederek, onların sorun ve taleplerini dinledi.

İlk olarak, Güzelyayla Göleti’nin son durumu hakkında Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı arayarak bilgi alan Vali Çakacak, göletin Mart ayı içerisinde ihale ilanına çıkılacağı bilgisini vatandaşlarla paylaşarak, göletin yapımının da önümüzdeki yılın sulama mevsimine kadar tamamlanacağını ifade etti.

“İL GENELİNDE İLK ETAPTA 20 OLARAK PLANLANAN GÖLET SAYISI 89’A ÇIKTI”

Vali Çakacak, ilk etapta Mersin genelinde 20 gölet yapımı planlandığını, ancak Kalkınma Bakanı Elvan’ın devreye girmesiyle bu sayının 89’a kadar çıktığını ve bu göletlerin tamamının önümüzdeki süreçte hizmete gireceğinin altını çizdi.

Konuşmasının devamında, 120 milyon TL proje bedelli Liman, Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları, ihalesi ve yer teslimi yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı, yapımı devam eden toplam 21 kilometre uzunluğunda 22 tünel ve 12 viyadükle iki il arasındaki yolculuğu büyük oranda rahatlatacak olan Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu, Adana-Mersin arasındaki demiryolu ve karayolu hattındaki genişletme ve elektrifikasyon çalışmaları hakkında da bilgi aktaran Vali Özdemir Çakacak, “Tüm bu devasa yatırımların tamamlanıp hayata geçirilmesiyle Mersin’in çehresi önemli ölçüde değişecektir” dedi.

“PAMUKLUK, AKSIFAT VE SORGUN BARAJLARI SAYESİNDE İLİMİZDE 50 YIL BOYUNCA SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK”

Sözlerini Pamukluk, Aksıfat ve Sorgun Barajlarının yapımı ile ilgili olarak bilgi vererek sürdüren Vali Çakacak, bu barajların tamamlanmasıyla birlikte Mersin’in 50 yıl boyunca su sıkıntısı yaşamayacağını dile getirdikten sonra; konuşmasının sonunda il genelinde yaşanan elektrik sıkıntılarına da değindi. Bu durumun altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını ve bununda yatırımların arttırılması ile çözülebileceğini aktaran Vali Özdemir Çakacak, Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın yoğun çalışmaları neticesinde Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi  (Toroslar EDAŞ) tarafından 2016 yılında yapılan yatırım miktarının 25 milyon TL’den 116 milyon TL’ye yükseltildiğini, bu sayede elektrik hatları ve altyapısının değişimine yönelik çalışmaların da hızla sürdürüldüğünü belirterek sözlerini noktaladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA