Vali Çakacak öncülüğünde ‘Farkındalık Eğitimi’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vali Çakacak öncülüğünde ‘Farkındalık Eğitimi’


 

Mersin Valiliği koordinasyonunda düzenlenen “Kamu Destek Ve Teşvik Mekanizmaları Farkındalık Eğitimi” Vali Özdemir Çakacak’ın da katıldığı toplantı ile başladı.

Valilik Konferans Salonunda başlayan programa Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, Mersin Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu & SODES Birim Koordinatörü Dr. Çağrı Başaran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Genel Müdürü Özgür Durmaz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kamu kuruluşu niteliği taşıyan meslek örgütleri, özel sektör ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Çakacak, Türkiye'nin Avrupa Birliği adaylık süreci kapsamında yararlanılabilecek birçok destek ve teşvik programı ile sağlanan mali kaynakların yanında; devlet tarafından bütçeden sağlanan fonlarla çeşitli kurumlar eliyle değişik başlıklar altında destek ve teşvik programları açıldığını ifade etti.

Bu tür programlar sayesinde mikro düzeyde kişi, firma, STK, yerel yönetim, üniversite ve kamu gibi geniş bir yelpazeye yönelik destekler verildiğinin ve yerel kaynakların etkin katılımı ile sosyo-ekonomik kalkınmaya da katkı sunulduğunun üzerinde duran Vali Çakacak, ulusal ve uluslararası fonlardan sağlanan bu programlardan etkin bir şekilde yararlanma çağrısı yaptı. Kentteki ilgili tüm kurum ve kuruluşların öncelikle bu destek ve teşvikler ile ilgili bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Çakacak, bu toplantının asıl amacının program çağrılarının daha geniş kitlelerin, çok daha fazla projeyle müracaat etmelerinin sağlanması olduğunun da altını çizdi.

Programlar açıldığında; hedef kitlesi, destekleme oranları, başvuru şekli ve takvimi gibi konularda da detaylı bilgi sahibi olunması gerektiğini kaydeden Vali Çakacak, bu noktada valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu ile Teknopark koordinasyonunda düzenlenen ve 2 gün sürecek eğitim programı ile bu ihtiyaca çözüm bulunmasının hedeflendiğini belirtti.

Konuşmasının sonunda, bu vesile ile ilimizin tüm dinamiklerini, birçok alanda projeler hazırlamaya ve başvuruda bulunmaya davet eden Vali Özdemir Çakacak; Valilik olarak, yaşam seviyesi daha yüksek bir il yapma ve vatandaşları refah seviyesini daha üst noktalara taşıma noktasında her türlü projeye öncülük etmeyi ve destek olmayı kararlılıkla sürdürme amacında olduklarını bir kez daha vurgulayarak sonlandırdı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA