Eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çeken Eğitim-Sen Mersin Şubesi, eğitimin siyasi iktidar tarafından dinselleştirilmeye çalışıldığına öne sürdü.
Eğitimcilerden dönem değerlendirmesi
SONER AYDIN
Eğitim-Sen Mersin Şubesi, Türkiye'de 2016-2017 eğitim alanında yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Eğitimde 4+4+4 sisteminin ilk dört yılına bakıldığında eğitim sisteminde yaşanan ticarileşme, özelleştirme, özel okullara yöneliş ve eğitimde yaşanan yoğun dinselleştirme uygulamaların artığına dikkat çeken şube sekreteri İsmail Ulusoy, laik eğitim karşıtı politikaların özel okul ve imam hatip okullarının sayısında artış yaşandığını dile getirdi.
“MESLEK LİSELERİ İLE UCUZ İŞ GÜCÜ YARATILIYOR”
Eğitim-Sen Şube binasında gerçekleştirilen açıklamada sendikaya kayıtlı eğitimciler üzerinde baskıların arttığını kaydeden Ulusoy, önceki gün sabah gözaltına alınan üyeleri Tevfik Özlem'in bir an önce serbest kalmasını istedi. Eğitimde uygulamaya konulan 4+4+4 sistemi ile Türkiye'de meslek liselerinin arttığını aktaran Ulusoy, devletin bu şekilde ucuz ve nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedeflediğini ve meslek eğitimi alan gençlerin ise yeni işsiz adaylar olarak bu meslek okullarında yönlendirildiğini ifade etti. Eğitimin gittikçe daralan kamusal niteliğini tamamen ortadan kaldırılmaya çalıştığını belirten Ulusoy, öğrenci ve velilerin açıkça özel okullara yönlendirme politikalarında ısrar edildiğini kaydederek, “Türkiye de okulların fiziki donanım ve altyapı sorunları sürerken fiziki altyapı sorunları en az olan teknik olarak en donanımlı okullar imam hatibe dönüştürülmesi siyasi iktidarın kamu okulları arasında siyasi tercihleri üzerinden resmen ayrımcılık yaptığını göstermektedir” diye konuştu.