“Bütçe var, yatırım yok!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bütçe var, yatırım yok!”


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ‘Faaliyet Raporu’na CHP ve HDP cephesinden tepki geldi. CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri yatırımlar için ayrılan bütçenin kullanmadığını öne sürdü.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2017 Nisan Ayı ikinci birleşim toplantısı Kongre ve sergi sarayında gerçekleştirildi. İdare tekliflerine ait 12, Komisyon raporlarına ait 19 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56. Maddesi gereğince hazırlanan Faaliyet raporunun görüşmelerinde CHP ile HDP’nin eleştirileri MHP’ninde yanıtları damga vururken AKP’li meclis üyelerinin söz almaması ise dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde idare tekliflerine ait ilk gündem maddesi olan faaliyet raporu görüşmelerinde CHPli Meclis Üyesi Derya Özinç’in kentteki trafik, otopark, nazım imar planları, Akaryakıt ile asfalt ihaleleri, otogar ve Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin eleştirileri damga vurdu.

“HİZMET VE YATIRIMLARA ÖNEMİN VERİLMEDİĞİNİ GÖSTERİR”
CHPli Meclis Üyesi Derya Özinç Bütçe kullanım oranlarında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının kendisine ayrılan bütçenin tamamının kullanmasının olumlu olduğunu ifade etti. Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın bütçesini yüzde 41 oranında Fen İşleri Daire Başkanlığının bütçesini yüzde 41 oranında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının bütçesini yüzde 36 oranın kullandığını açıklayan Özinç, “Bu başkanlıkların bütçelerini yüzde 50’nin altında kullanması demek bize hizmet ve yatırımlara öncelik verilmediğini gösteriyor. Belediyecilik alanında bunun çok yanlış bir yaklaşım olduğunu hizmet ve yatırımın bir kentin farklı kentleşmesi için yatırımların yapılması açısından bu hizmet ve yatırımların önceliğe ulaştırılması gerekiyor” dedi.

OTOGAR SORUNU SİYASİ RANTA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaşanan kira sorunun kentin kanayan yarası haline getirildiğini ifade eden Özinç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Otogardaki sorun kentte birçok mağduriyetlere sebep oldu. Başlangıçta gerçekliğe ters bir bedel ile ihaleye çıkılan otogarda süreç içersinde bu yanlıştan dönülmek yerine ısrarla billboardlarda reklamlarda siyasi bir ranta dönüştürüldüğünü gördük. Burada ek mağduriyetler yaratıldı. Bunlar belediyenin otobüslerin terminale giriş çıkış ücretlerini yan tesislerden gelen gelirlerin alınmaması noktasında kamu maalesef bir zarara uğratılmıştır. Burada vatandaşlarımız hem otogarsız kaldı hem de kamu anlamında bir zarara uğratıldı” cümlelerini kullandı

“İSTİMLAKLARDA ZORLUK ÇIKARTIKLARI İÇİN BÜTÇE KULLANILAMIYOR”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise CHPli Meclis Üyesi Derya Özinç’in bütçe konusunda yaptığı eleştirilere verdiği yanıtlarda istimlâk çalışmalarında kendilerine zorluk çıkartıldığını belirtti. Kocamaz, “Bazı projeler nedeniyle bir bütçe oluşturuyorsunuz, tüm hazırlıkları tamamlamışsınız ama istimlâk çalışması yapacaksınız örneğin bir yol açacaksınız, istimlâki yapamıyoruz. Çünkü size engeller çıkartıyorlar. Orada istimlâk çalışmasını yapamadığınız için o yolu yapamıyorsunuz. O zamanda o yola ayırdığınız bütçe diğer yıla sarkıyor. Ya da bir başka birime aktarılabiliyor” dedi.   

“KENDİNİ DE REZİL EDECEKSİN BİZİ DE REZİL EDECEKSİN DEDİM”
Otogar konusunda yöneltilen eleştirilerde yanıt veren Kocamaz, “En başından beri ben bu otogardaki arkadaşımıza anlattım. Sen bu işi beceremezsin dedim sen kendini de rezil edeceksin bizi de rezil edeceksin dedim. Gel bu işten vazgeç teminatını yak dedim.  Sonra o arkadaş bildiğini okudu bizde bununla ilgili idare mahkemesine dava açtık. İhaleyi fesih edebilmek için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtık. Ama hukuk bu kadar hızlı yürümüyor. ben ilk sabah otogara gidip orayı boşaltmasını da bilirim. Ama maalesef bu otogar sorunu bugünlere geldi. Bu tekbir kişinin yüzünden de olmadı. Burada biz yalnız bırakıldık. Her zaman söylediğimiz gibi Mersin kuralsızlıklar şehri olmuş. Biz bunun mücadelesini hala sürdürüyoruz” diye konuştu.  


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA