Engelli bireyler kortlarla buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engelli bireyler kortlarla buluştu


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi son olarak Otizmli ve Down Sendromlu bireylere özel tenis kursu açtı.

Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde verilen tenis kursunda profesyonel eğitmenlerden eğitim alan özel öğrenciler tenis sporu sayesinde hem sosyalleşiyor hem de fiziksel güç ve enerjilerini sağlıklı kullanıyor. Hayatlarında ilk kez tenis kortu ve raketleri ile tanışan engelli bireylerin mutluluğu da gözlerinden okunuyor.

Spor Tesisleri’nde eğitim alan çocuklarını izlemeye gelen aileler ise çocuklarının tenis heyecanına ortak oldu. Duygularını anlatan öğrenci velisi Remziye Özcan, “Benim çocuğum down sendromlu. Geçen yıl yüzme kursuna geliyorduk. Yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklere bize yardımcı olduğu ve destek çıktığı için çok mutuyuz. Çocuğum buraya isteyerek ve severek geliyor, iyice adapte olduğunu görüyorum ve inşallah yarışmalara da girer daha ilerisini görürüz. Çocuğum ilerleyen günlerde yine havuza da gidecek” dedi.

Engelliler Dairesi Başkanlığı’nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Fatma Nur Yılmaz da, “Her normal birey gibi, tenis sporunun normal kuralları dâhilinde bu çocuklarımızın da oynayabildiklerini kanıtlayabilmek ve toplumun da bunu görmesini sağlamak amacıyla bu kursu açtık. Ailelerin ilgisi çok büyüktü ve uzun zamandır tenis kursu hakkında taleplerimiz, vardı. Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile ortak bir proje yaptık ve onlar da bize destek oldular. Kursumuza az kişi ile başladık öğrencilerimiz devamsızlık yapmadan katılıyor” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA