EML mezunları 38 yıl sonra buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EML mezunları 38 yıl sonra buluştu


 

Mersin’in tarihi okullarından biri olan Endüstri Meslek Lisesi’nin 1980 yılı öncesi mezunları, o dönemki öğretmenleri ve yöneticileri ile 38 yıl aradan sonra 3. kez bir araya geldi.

Gizem Ekici

Mersin ve Türkiye’ye birçok nitelikli ve özel isim kazandıran o dönemki adı ile Mersin Endüstri Meslek Lisesi bugünkü adı ile Mersin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 1980 öncesinde mezun olan öğrenciler aradan geçen 38 yılın ardından 3. kez öğretmenleri ve okul yöneticileri ile buluştu. Botanik Restoran’da düzenlenen “80 Öncesi EML Mezunları 3. Geleneksel Buluşması’nda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken eski fotoğrafların yer aldığı bir sine vizyon gösterimi de yapıldı. Sosyal medya üzerinde oluşturdukları grupla birbirlerini bulan 207 öğrenci 3. Kez öğretmen ve sıra arkadaşları ve okul yöneticileri ile yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşadı.

KENTİN ÖNDE GELENLERİ BU OKULDAN MEZUN

1945 yılında kurulan Lise’den mezun olanlar arasında Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Hürriyet Gazetesi Mersin Temsilcisi Ali Şen Ali Şen, ARBEL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arslan ve kardeşi Hüseyin Arslan, gini önemli isimler yer alıyor.

TARİHİ OKUL 9 BÖLÜM’DE EĞİTİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Endüstri Meslek Lisesi, eğitim faaliyetlerine 1945–1946 eğitim öğretim yılında “Erkek Sanat Enstitüsü” adı altında halen Mersin 3 Ocak İlköğretim Okulu olarak kullanılan binada veren Tesviye, Metal ve Ağaç işleri bölümleri ile başladı. 1965 yılında Mersin Mahmudiye mahallesinde bugün de öğretimin yapıldığı binaya taşınarak eğitim faaliyetlerine burada devam etti. 1971 yılında Makine ressamlığı bölümü faaliyete geçti.  Yüksek öğrenim yapmak isteyen öğrencilerin yetiştirilmesi amacı ile 1974–1975 eğitim öğretim yılında Teknik Lise Makine bölümü, 1984–1985 eğitim öğretim yılında Teknik Lise Elektronik bölümü açıldı. Öğrenci sayısının artması nedeni ile ek yeni bina yaptırılarak Teknik Liseye tahsis edildi. Öğrenci sayısının artması ve velilerin istekleri doğrultusunda 1983–1984 eğitim öğretim yılında Motor bölümü, 1988–1989 eğitim öğretim yılında Elektronik bölümü ve Gemi makineleri bölümü, 1994–1995 eğitim öğretim yılında da Kuyumculuk ve Soğutma ve İklimlendirme bölümleri açıldı. İngilizceye olan ilgi ve gerekliliğin artması ve yabancı dil bilen teknik elemanlar yetiştirmek amacıyla 1993–1994 eğitim öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Makine bölümü ve Elektrik, 1995–1996 eğitim öğretim yılında da Anadolu Meslek Lisesi Gemi Makineleri bölümü açıldı. 2015-2016 öğretim yılında en son olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümüde eğitim faaliyetlerine başladı. Mersin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde şuanda; Mobilya ve mekân tasarımı, Metal Taknolojisi, Gemi Yapımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi, Elektrik- Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri olmak üzere toplamda 9 bölümde eğitim yapılmaya devam edilmektedir. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA