Eğlencesi de tehlikesi de büyük!


 

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) ile Mut Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle "Güvenli İnternet Kullanımı: Fırsatlar ve Riskler" konulu bir konferans düzenlendi.

Toplumda güvenli internet kullanımına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen konferans, Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner tarafından verildi.

Yüksekokul Konferans Salonu'nda yapılan konferans; Mut Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri, Mut Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile halkın katılımıyla gerçekleşti.

Konferansta, Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner güvenli internet ve sosyal medya kullanımı, yararları ve riskleri hakkında bilgi aktardı. Yrd. Doç. Dr. Çobaner, “Ülkemiz internet kullanımında dünyadan kopuk değildir. İnternet kullanımı inanılmaz bir şekilde özellikle çocuklar ve gençler tarafından kullanılmaktadır. Bu teknolojinin daha yararlı nasıl kullanılabileceği ve kendimizi nasıl koruyabileceğimiz tüm dünyada tartışılan bir sorundur” dedi. Yrd. Doç. Dr. Çobaner, modern çağda fiziksel ve sosyal çevrenin medya ile donatılmış bir durumda olduğunu belirterek, ‘yeni medya’ kavramını anlattı.

Sosyal medya hakkında da bilgiler aktaran Yrd. Doç. Dr. Çobaner, sosyal medyayı kullanırken toplumsal hayatı ve sosyal güvenliği tehlikeye sokacak yaklaşımlardan kaçınmak gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Medyanın bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı sonucu pek çok olumsuz söylem hızla yayılıyor. Bilgi, belge, haber ve görüntülerin doğrulanmadan yayınlanmamalı, paylaşılmamalıdır. Anlık duygulardan ziyade herkesin inancına, diline, kültürüne saygılı olmak gerekiyor.”

Çocuklar ve gençlerin dijital kullanım oranları hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Çobaner Türkiye’de çocukların ve gençlerin medyayı kullanım oranları hakkında yapılmış araştırmalardan örnekler aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Çobaner, güvenli internet kullanımı hakkında ise, “Hepimiz bu çevrenin içindeyiz ve çocuklarımızı bu çevreden uzak tutmamız mümkün değildir. İnternet, çocuklarımızın ve bizlerin sosyal yaşamının bir parçasıdır. Bir çıkmaz sokak ya da park alanı değildir. Dijital çağın öğrenmek, eğlenmek için engin bir evren olmasının yanı sıra; siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı, istismar ve şiddet dolu içerik, radikalleşme, dolandırıcılık ve veri hırsızlığı gibi tehditleri unutmamak gerekir. Çocuklarımızı, gençlerimizi ve özellikle kendimizi internetin risklerinden korumalıyız. Çocuk ve ergenlerin dijital medya eğitimlerindeki temel sorumluluk, gelişimlerinin başladığı yer olan aileye düşmektedir” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Çobaner’e, Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Kasım Pınar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA