Taş gibiler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Taş gibiler!


 

Önce okulun taş zemininde şimdi ise üzeri yırtık çadırla örtülü, zemininin büyük bir bölümü bozulmuş semt sahasında antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanan Barbaros Spor Kulübü 13 ve 16 yaş altı takımları, Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

Mersin'in merkez Yenişehir İlçesinde bulunan Barbaros Ortaokulu'nda 26 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan Hacer Taş, 4 yıl önce öğrencilerin sporla buluşması, basketbola yönelmesi amacıyla çalıştığı okulun adını taşıyan bir spor kulübü kurdu.

İlk kurulduğu yıllarda okulun taş zemininde antrenman yapan 13 ve 16 yaş altı basketbol takımları, 2 yıl Mersin içinde maçlara çıktı. Şimdi ise yine zor şartlarda üzeri yırtık çadırla örtülü, zemininin büyük bir bölümü bozulmuş semt sahasında antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanan takımlar, 2 yıldır elde ettikleri başarılarla taktir topluyorlar. Bu yıl gittikleri Türkiye finallerinde son 16 takım arasına kalmayı başaran her iki takımda, önümüzdeki günlerde Türkiye şampiyonu olmak için mücadele verecek. Şampiyon olmak için kötü bir sahada antrenmanlarını sürdüren takımlar, final grubunda rakiplerini yenerek şampiyon olmak istiyor.

Öğrencileri spora yönlendirmek ve profesyonel sporcular olmaları için 4 yıl önce okulun adını taşıyan spor kulübü kurduklarını söyleyen Taş, antrenör Dürdane Yaşar ile birlikte okulun yan tarafındaki semt sahasında 45 öğrencisini müsabakalara hazırladıklarını kaydetti. “Önümüzdeki günlerde Türkiye finallerinde oynayacağız” diyen Taş, Mersin'i temsilen orada olacağız. Çocuklarımızın ileride milli takımlarda forma giyeceğine inanıyorum” dedi.

DESTEK BEKLİYORLAR

Zor şartlarda basketbol oynamaya çalıştıklarını vurgulayan Taş, "Okulumuzun yanında bulunan semt sahasını 4 yıl önce bu şekle getirdik. Çadırımız yırtıldı. Pistimizde betonlaşan yerler var. Bu çocuklarımıza sahip çıkılması adına burayı aktif hale getirmek ve sağlıklı bir zemin oluşturmak istiyoruz. Yenişehir Belediyesi burayı bu hale getirdi. Bu başarılı çocuklarımızı zirvede tutmak için sponsor arayışımız var. Çocuklarımızın maddi manevi desteğe ihtiyacı var. Türkiye finallerinde büyük takımların oyuncularıyla karşılaşacaklar. Biz bu çocukların büyük takımlara gitmesini istiyoruz. Tüm tekliflere açığız. Tabi bu çocuklara destek olunursa ben inanıyorum ki milli takımlarda da forma giyeceklerdir. Çünkü bu çocuklar ilkokuldan itibaren çalışmalara başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyemizde şu anda bize otobüs desteği veriyor. Bize destek olanlara teşekkür ediyoruz ama bu çocuklara daha fazla sahip çıkılmalı ve destek olunmalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA